ANNONS

Våfflor med färskost

I annonssamarbete med Snøfrisk®.
snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar, brunch
Jag har ett sådant himla härligt samarbete framför mig tillsammans med Snøfrisk!
Kanske vet ni inte vad detta är? Då ska jag berätta:
Snøfrisk är en smakrik färskost, gjord på getmjölk och kogrädde.  Där getmjölken kommer från getter som har fått ströva fritt på de norska bergsluttningarna under hela sommarhalvåret. Bara en sådan sak!  Vill du veta mer om Snøfrisk kan du göra det här.
 
snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar
Jag har en förkärlek till färskost. Jag använder det gärna, på smörgåsen, i maten eller som här, där jag gjort fina tilltugg i form av frasiga våfflor som jag toppat med Snøfrisk, kallrökt lax och krasse.snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar
När jag först skulle ta fram recept till detta inlägg var ambitionerna skyhöga. Och jag hade köpt hem mängder av ingredienser att laborera med. Kanske en hemgjord tapenade? Men så började jag testa de olika färskostarna och kom fram till att de smakar otroligt bra, precis som de är. Det behövs inte förhöjas några smaker. Däremot kommer dessa produkter kunna höja smaken på mängder av recept här framöver. Risken finns även att jag från och med nu blivit något av en färskost-snobb.snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar
Snøfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa välsorterade ICA & Willysbutiker.snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar
Planen var att ta fram ett recept på lite matigare våfflor, som passar fint som tilltugg så här på våren. Men så såg jag de där belgiska våfflorna på mataffären och tänkte att det kan ju omöjligt skada att testa hur den naturella färskosten smakar på en sådan, tillsammans med en god marmelad. Mina vänner, det var MUMS!
snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar
Så hetta upp våffeljärnet och duka upp till långfrukost. Ställ fram olika sorters färskost, skålar med frukt, bär och grönsaker. Och njut av en härlig stund med familjen. Jag lovar att alla kommer hitta något dom älskar!
snøfrisk, våfflor, tilltugg, snittar, brunch
Klassiska våfflor:
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör
Blanda samman vetemjölet med mjölken, rör till en klumpfri smet. Tillsätt sedan vatten, ägg, bakpulver och salt. Låt gärna våffelsmeten stå och svälla 15 minuter. Hetta sedan upp ett våffeljärn, smörj järnet med smör och grädda våfflorna. Låt dom svalna på galler så behåller dom sin frasighet.
 
topping:
200 g kallrökt lax i skivor
krasse
rädisor
ärtskott
Bred ett lager Snøfrisk färskost på våfflorna och toppa med valfri topping. Jag tyckte den med Ramslök & Vitlök passade allra bäst till lax och krasse. Medan små späda rädisor och ärtskott var himla fint till den med smak av Rödlök & Timjan. Den med smak av kantarell, den var allra godast precis som den var!
 
De belgiska våfflorna rostade jag lätt i brödrosten. Sedan bredde jag ett lager Snøfrisk Naturell på och toppade med en marmelad kokt på hallon, jordgubbar, björnbär och körsbär.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Blueferret
Blueferret
4 år sedan

Snöfrisk kan jag köpa på WholeFoods i San José, California, när det inte är lock down och endast nödvändig mathandling är tillåten. Bu är dessutom skyldiga att använda munskydd när vi är utanför den egna bostaden. Tjocka Belgiska våfflor skippar vi i denna svenska familj ,eftersom de hjärtformade tunna är mycket godare.

Anna
Anna
4 år sedan

Nämen va gott! Getmjölk är ju så gott! Funderar på att skaffa getter faktiskt. Och höns! Dags att bli självförsörjande på viss mat nu. Tiderna har gjort att man tänker på att gå tillbaka till basic. Det håller ju inte som det varit på 2000-talet såhär långt!

soppa, grönsakssoppa,

Nästa inlägg

Krämig tomatsoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x