Pastasallad med pesto och kyckling


Idag bjuder jag på pastasallad med pesto och kyckling. Det kan kännas gjort. Och lite väl omodernt.
Men alltså, det geniala i denna maträtt! På somrarna, när man måste packa med sig mat till sjön, för man ska vara borta en hel dag. Då är pastasallad perfekt att ta med. Och kanske är det just därför alla i familjen älskar det? För vi äter det oftast på sommaren, där på en filt vid vattnet? Jag vet inte.
Men jag gjorde en stor skål som vi åt av förra veckan. Ni vet då när det faktiskt var riktigt varmt ute. Så pass varmt att vi åt varenda kvällsmat ute på altanen. Det känns lite långt bort idag. Då det blåser en isvind och snöade imorse. Typiskt april ändå.
Jag fick en hel del sallad över, så till lördagslunch kokade jag bara lite mera pasta och fyllde på med kyckling och grönt. Vips räckte det till en hel måltid till. Perfekt!

Barnen älskar när jag gör små kulor av melonen. Det blir kanske lite extra lyxigt, vad vet jag? Jag gör en stor skål, så får man ta av det man gillar. Och det man inte gillar, det ger man till sin närmaste bordsgranne. Så funkar det hemma hos oss.
Allra enklast är såklart att köpa en färdiggrillad kyckling från närmaste mataffär. Men jag hade en hel kyckling över från ett jobb jag gjorde förra veckan. Så den fick helt enkelt bli del av en pastasallad.
I övrigt är inte salladen speciellt märkvärdig. Inte alls. Men hur god som helst!
 
Pastasallad med pesto och kyckling ca 4 port:
4 port pasta
4 msk grön pesto
1 hel kyckling
300 g (2 fp) fetaost
vattenmelon
körsbärstomater
bladgrönt
 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av och blanda den varma pastan med peston. Låt svalna helt.
Skrä kycklingen och fördela kycklingköttet i mindre bitar. Blanda med pastan. Skär ner fetaost och melon i småbitar och blanda i. Dela tomaterna och blanda i dom tillsammans med bladgrönt.
Middagen är klar!
Självklart kan man ha i vilka grönsaker man allra helst gillar. Gurka, paprika, majs. Ja det ni gillar helt enkelt. Men detta var vad som fanns hemma hos oss just denna gång.
Perfekt att ha med sig på sommarens alla picknickar!
 
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat

Nästa inlägg

5 goda vegetariska middagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x