Pastasallad med pesto och kyckling


Idag bjuder jag på pastasallad med pesto och kyckling. Det kan kännas gjort. Och lite väl omodernt.
Men alltså, det geniala i denna maträtt! På somrarna, när man måste packa med sig mat till sjön, för man ska vara borta en hel dag. Då är pastasallad perfekt att ta med. Och kanske är det just därför alla i familjen älskar det? För vi äter det oftast på sommaren, där på en filt vid vattnet? Jag vet inte.
Men jag gjorde en stor skål som vi åt av förra veckan. Ni vet då när det faktiskt var riktigt varmt ute. Så pass varmt att vi åt varenda kvällsmat ute på altanen. Det känns lite långt bort idag. Då det blåser en isvind och snöade imorse. Typiskt april ändå.
Jag fick en hel del sallad över, så till lördagslunch kokade jag bara lite mera pasta och fyllde på med kyckling och grönt. Vips räckte det till en hel måltid till. Perfekt!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Barnen älskar när jag gör små kulor av melonen. Det blir kanske lite extra lyxigt, vad vet jag? Jag gör en stor skål, så får man ta av det man gillar. Och det man inte gillar, det ger man till sin närmaste bordsgranne. Så funkar det hemma hos oss.
Allra enklast är såklart att köpa en färdiggrillad kyckling från närmaste mataffär. Men jag hade en hel kyckling över från ett jobb jag gjorde förra veckan. Så den fick helt enkelt bli del av en pastasallad.
I övrigt är inte salladen speciellt märkvärdig. Inte alls. Men hur god som helst!

Pastasallad med pesto och kyckling ca 4 port:
4 port pasta
4 msk grön pesto
1 hel kyckling
300 g (2 fp) fetaost
vattenmelon
körsbärstomater
bladgrönt

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av och blanda den varma pastan med peston. Låt svalna helt.
Skrä kycklingen och fördela kycklingköttet i mindre bitar. Blanda med pastan. Skär ner fetaost och melon i småbitar och blanda i. Dela tomaterna och blanda i dom tillsammans med bladgrönt.
Middagen är klar!
Självklart kan man ha i vilka grönsaker man allra helst gillar. Gurka, paprika, majs. Ja det ni gillar helt enkelt. Men detta var vad som fanns hemma hos oss just denna gång.
Perfekt att ha med sig på sommarens alla picknickar!

0
2

5 goda vegetariska middagar

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det är måndag vänner. Måndag och för många av oss en kortvecka då det är 1 maj på fredag. Fint som snus. Eller hur?
Kortvecka till trots, här kommer 5 goda vegetariska middagar att testa i veckan. Mina favoriter är linsstroganoffen och den vegetariska lasagnen med keso. Fast den supersnabba och supergoda kebaben går ju inte heller av för hackor. Eller quorngrytan med curry. Det är en favorit. Och blomkålsbollarna är ruskigt goda. Ja ni ser, ni får helt enkelt en fantastisk matvecka presenterad för er här!
Linsstroganoffen gjorde jag för någon månad sedan och familjen verkligen älskade den. Så den hamnade direkt på listan av maträtter vi äter igen!


Under förra sommarens värmebölja var jag tvungen att hitta på något som var både snabbt, enkelt och himla gott. Resultatet blev en vegetarisk kebab. Makalöst god!


Curry, curry. Vi älskar curryrätter hemma hos oss. Här blev det en vegetarisk variant gjord på Quorn. Mumsigt värre!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Kryddiga små blomkålsbollar passar fint så här på vårkanten. Gott att toppa i olika såser! Här har jag gjort en himla fin paprikahumus att ha till.


Favoriternas favorit, ett recept som hängt med sen Sundsvall brann ungefär. Ja nästan ändå. Vegetarisk lasagne med keso. Ett av de första recepten jag medvetet lagade för att de var vegetariska.  Vardagsmat i all sin enkelhet liksom. Precis som jag gillar det!

Nu ska jag planera klart inför veckan. Dagarna går liksom i varandra känns det som. Då de blir lätt lika och enformiga. Men det är bara att kämpa på. Jag hoppas kunna sprida lite ny energi, kreativitet och inspiration med mina recept. I en vardag som inte är lik någon vi varit med om tidigare.
Ta hand om er där ute, och håll koll här på bloggen under veckan, för det kommer en hel drös härliga recept, jag lovar!

1
1

Snabblagad pasta med färskost

I annonssamarbete med Snøfrisk®.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Som jag längtat efter denna årstid. Då backarna fylls med vitsippor, barnens näsor med fräknar och butikernas hyllor med härliga vårprimörer.
Under påsken var det ett väldigt snack om ramslök i min familj. Då vi tyvärr bor för högt upp i Sverige för att denna delikatess ska kunna växa vilt här, så vi måste köpa den förpackad på närmaste mataffär. Vilket känns lite trist. Men efter en stunds sökande och funderande kom vi fram till att det faktiskt går att odla ramslök här i västmanland. Så kanske, kanske får vi till vår egna lilla ramslöksodling här hemma nästa år.
Men efter allt prat om denna härliga vårprimör var jag bara tvungen att testa ett nytt recept jag klurat på ett tag. Ett recept innehållandes just ramslök.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Som utlovat så fortsätter mitt fina samarbete med Snøfrisk®.
Snøfrisk är en smakrik färskost, gjord på getmjölk och kogrädde.  Där getmjölken kommer från getter som har fått ströva fritt på de norska bergsluttningarna under hela sommarhalvåret. Bara en sådan sak!  Vill du veta mer om Snøfrisk kan du göra det här.
Jag har nu under våren ätit upp både en och två förpackningar färskost (i rent undersökande syfte för detta samarbete, förstås). Och jag måste säga att just den varianten som är smaksatt med ramsök och vitlök har tagit en extra plats i mitt hjärta.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Snøfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa välsorterade ICA & Willysbutiker.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Förutom att detta är en väldigt god pasta, så är den även rysligt lättlagad. Kanske så pass att det inte ens får kallas matlagning? Perfekt att slänga ihop som en enklare lunch eller så en varm sommardag tänker jag. Nu är inte ramslöken i säsong hela sommaren, men då går det bra att ha i lite persilja och gräslök istället. Du får fin smak av ramslöken i färskosten ändå.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag hade lyxen att ha en förpackning färsk pasta hemma i kylen. Och visst blir det snäppet godare att använda just det? Man känner skillnaden. Och det är kanske det jag gillar med matlagning, har man bara tillräckligt bra råvaror, så kan den enklaste maträtt bli makalöst god!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Snabblagad pasta med färskost 2 port:
2 port färsk spagetti
250 g Snøfrisk Ramslök & Vitlök
1/2 dl mjölk
1 dl hackad, färsk ramslök (eller persilja och gräslök)
salt
svartpeppar
2 msk färskpressad citron
körsbärstomater

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda samman färskost och mjölk i en kastrul. Rör om tills allt blandats väl. Låt såsen koka upp. Ha i finhackad ramslök (eller persilja och gräslök), spar lite att dekorera pastan med. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och färskpressad citron.
Rör ner den nykokta pastan i såsen och blanda så att all pasta täcks av sås. Lägg upp på tallrikar. Dela tomater och fördela jämnt över pastan. Strö sist över lite ramslök och svartpeppar. Servera direkt.
Det här är snabbmat precis i min smak det!

1
4