Frozen yoghurt med jordgubbar

glass, nyttig glass, jordgubbslglass, yoghurtglass
Förra veckans värme fick mig verkligen inspirerad till att skapa lite nya fräscha sommarrecept märker jag på veckans planering. Typisk bara att värmen drog sin kos och lämnade oss här med ett lika pålitligt aprilväder som vanligt. Men, jag tänker att det kommer komma en sommar. Det kommer varma dagar. Och då är jag beredd!
Med en hel drös finfina recept vi kan ha användning och njuta av. Som en omgång frozen yoghurt med jordgubbar.
Jag hittade vad som antagligen är sista påsen av fjolårets solmogna jordgubbar från Backa jordgubbsodling i frysen. Söta, fina och helt oemotståndliga. Oavsett om de är pinfärska där i juli eller en halvkylig aprildag när man plockar dom ur frysen.
glass, nyttig glass, jordgubbslglass, yoghurtglass
Jag mixade ihop en frozen yoghurt du faktiskt kan servera till frukost eller mellanmål om du så önskar. Beroende på hur söta bär du använder behövs denna glass nämligen knappt sötas alls.
Jag hade i 2 tsk honung för att ge en lite sötare smak.glass, nyttig glass, jordgubbslglass, yoghurtglass
Förut, när jag var innehavare av en glassmaskin, då brukade jag låta min frozen yoghurt gå en stund i den en stund för att liksom bli extra krämig och god. När man mixar yoghurt med tex jordgubbar kan det lätt bli lite väl löst. Och inte så fast. Och det beror på att just jordgubbar innehåller en hel del vätska. Men. Min glassmaskin har under tråkiga omständigheter fått sätta livet till. Så den är bara ett fint minne här hemma.
Då kan man ta och frysa in yoghurten en stund innan man mixar ihop sin glass. 2 timmar sådär brukar kunna vara lagom. Låt den inte bli helt genomfryst. Det orkar kanske inte din mixer med att mixa.

Ett annat sätt för att få glassen att bli mer fast är att låta den stå i frysen en stund precis efter att du mixat ihop den. Låter du den stå i fler timmar kan du behöva låta den stå framme en liten stund för att den ska mjukna.
Yoghurtglass blir ju inte lika len som gräddglass. Helt enkelt för att den inte innehåller lika mycket fett. Istället får man en fräsch och uppfriskande glass som svalkar fint och som kan ätas med gott samvete 🙂glass, nyttig glass, jordgubbslglass, yoghurtglass
Medan jag har suttit här och redigerat bilder och skrivit texter kan  jag ha ätit två sånna här glas med glass. Så nu har jag en härlig brain freeze som resultat. Men det var det värt!
Frozen yoghurt med jordgubbar 4 portioner:
600 g naturell grekisk eller turkisk yoghurt
600 g frysta jordgubbar
2 tsk honung
Frys gärna in yoghurten i cirka 2 timmar i förväg så den är halvfryst.
Mixa yoghurt, jordgubbar och honung till en slät och krämig glass. Ha upp i glas och servera direkt. Eller frys in om du tycker din glass känns för lös.
Jag toppade mina glassar med färska jordgubbar och lite blåbärspulver. Fint va?
 
Nu önskar jag er en himla fin onsdag!
 

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
koppar diskmedelspump
4 år sedan

Ser jättegott ut! Detta skall testas.

Pastasallad med pesto och kyckling

Nästa inlägg

Pastasallad med pesto och kyckling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x