Favoriter i april

inlägget innehåller annonslänkar för Mat.se, Odla.nu, Adlibris.se, Nextory.se & Kicks.se

April kom och gick – i rasande fart. Till och med så Isac som är 5 år tyckte att månaden bara rusade fram.
Coronan till trots bjöd denna månad ändå på ett par ljusglimtar och nya favoriter måste jag säga.

 • Jag upptäckte plantgurt från Alpro. Min mage älskar inte alltid yoghurt gjord på komjölk. Speciellt inte tidiga morgnar. Gissa om jag därför blev lycklig när jag testade denna och gillade den. Ett fint komplement till min annars så stående grötfrukost. Den finns även smaksatt med blåbär, men den har jag inte testat än.
 • På tal om frukost så fick jag testa Müsli från Risenta under april. Så basic och enkel. Men precis i min smak. Jag äter den i ovan nämnda plantgurt tillsammans med tinade blåbär eller hallon. MUMS!
 • När vi ändå är inne och pratar om sådant som är gott. Alltså vad är grejen med att doppa salta saker i choklad? HUR KAN DET VARA SÅ GOTT?!
  Ostkrokar i choklad, pretzels doppade i choklad. Ja alltså allt salt, doppat i choklad. Det är min svaga punkt just nu.
 • Jag har varit blodgivare i ett par år nu. Och brukar aldrig ta en gåva utan skänker bort de pengar jag kan. Men sist fanns det muminmuggar. Då kunde jag inte låta bli. Så numera är denna muminmugg nya favoriten här hemma.
 • Under april upptäckte jag hur gott det var att göra falafel på gula ärtor. Och ni är fler som redan testat receptet och älskat det. Härligt! Jag har blötlagt en hel del gula ärtor nu, så håll utkik efter fler recept på denna lilla skönhet.
 • Och när vi pratar om skönhet. Två nya favoriter har jag i necessären från denna månad. Jag har länge sneglat på produkterna från Origins. Har testat flera olika sorters ögonkrämer som jag älskat. Så för någon vecka sedan fick en fuktkräm följa med hem. Precis i min stil. Lätt, återfuktande och skön mot huden-
  Sen var det dags att köpa nytt mineralpuder. Jag har sett reklam för  Back to Earth tidigare. Ett svenskt märke från Dalarna. Och så här i tider när många företag krisar känns det extra fint att kunna stödja småföretagande. Pudret smälter in fint i huden och passar perfekt så här på våren och till sommaren då i alla fall jag inte vill ha heltäckande smink.
 • Bland blommor och bin. Min trädgård har under april fyllts av både vitsippor och lökväxter. Så underbart att gå runt och se hur det för varje dag händer saker i rabatterna. LYCKA!
 • För att även fylla de kommande månaderna med blomsterprakt har jag handlat på mig en hel del fröer. Alltså, jag kunde inte låta bli att köpa en påse med eterneller.
  Som barn uppvuxen på det tidiga 90-talet minns jag hur dessa hängde på tork i bastun hemma hos oss. Och hur folk hade drivor av torkade eteneller låg ovanpå skåp (och antagligen samlade rejält med damm….)
  Jag tänker mig att de kan vara fina att ha ett par stycken i en vas. Eller vad säger ni? Är det fortfarande sjukt omodernt? Förutom lite sommarblommor har jag försått en del kålsorter. Resten får direktsås i pallkragarna nu under maj månad.
 • Varje månad plöjer jag en rejäl mängd böcker. Både kokböcker och romaner. Och den kokbok som jag vill lyfta lite extra från april är ju helt klar min fina vän Camillas underbara bok  Godare glass utan glassmaskin. Alltså sommaren är räddad kompisar! Ett måste för alla oss glassälskare! Har du inte lagt beslag på en bok än så rekommenderar jag dig varmt att köpa ett exemplar.
  Några andra böcker jag läst eller lyssnat på under april är:-Påfågelsommar av Hannah Richell
  Flickan i brevet av Emily Gunnis
  Kockskola för ensamma hjärtan av Marita Conlon-McKenna
  Den glömda rosenträdgården av Marita Conlon-McKenna
  En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna
  Villa havsbris av  Caroline Säfstrand
  Himmel över Alaska av Kristin Hannah
  Offer 2117 av Jussi Adler -Olsen
  Det har blivit en hel del lättsam lyssning. Många brittiska böcker. Men tror det varit mitt undermedvetna som valt dessa lättare böcker så här i kristider. Jag orkar helt enkelt inte lyssna eller läsa  allt för tunga böcker just nu. Vi har nog med elände runt om oss som det är ändå känner jag. Jag läser en eller ett par böcker i månaden. Resten lyssnar jag på. Ganska fint att kunna få tillgång till så mycket böcker för 99kr/månaden ändå.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Omelett

Nästa inlägg

Omelett

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x