Omelett


Jag vet att ni är många som arbetar hemma just nu. Och liksom helt plötsligt måste få till en lunch sådär mitt på dagen. Vilket man kanske inte har inspiration till.
Men det är då det är så bra att svänga ihop en omelett. Har man bara ägg hemma kan man skarva i lite av vad som finns i kylen. Potatis, skinka, grönsaker, ost- ja det mesta funkar.
Jag gjorde en variant igår som jag la upp i sotires på instagram. Och ni var fler som undrade efter receptet. Så idag blev det favorit i repris till lunch. Och jag klagade verkligen inte.
Jag hade färdigkokta rödbetor kvar sedan helgen. Dom tillsammans med lite fetaost och färsk persilja blev himla gott.
Jag mins att pappa ofta gjorde omelett när jag var barn. Han är en äggälskare av rang. Och då passar ju omelett fint.
Det är rätt svårt att få till en snygg omelett om du ska vända den och hålla på. Istället är det bättre att låta den gå färdigt på låg värme i stekpannan, strö på massa godsaker och servera. Gärna med en god sallad. Och av någon konstig anledning tycker jag det passar ypperligt fint med en hård smörgås till.

Jag gör alltid min omelett på 3 ägg. Helt enkelt för att jag tycker det blir för lite mat om man bara gör på 2 ägg. Men det är ju en smaksak. Du kan enkelt anpassa antalet ägg efter hur många som ska äta eller hur hungrig du är. Jag brukar ta 1 msk vatten till 1 ägg.
Omelett 1 port:
3 ägg
3 msk vatten
salt
olja att steka i
fyllning:
förkokta rödbetor
fetaost
färsk persilja
 
Vispa samman ägg, vatten och salt i en bunke. Hetta upp en stekpanna med olja i. Häll i äggsmeten och sänk värmen till medel. Dela rödbetorna och smula sönder fetaosten. Strö detta över halva omeletten. Låt den steka tills allt ägg stannat och blivit stekt. Strö över färsk persilja.
Se till att omeletten inte sitter fast runt om i kanterna med hjälp av en stekspade. Vik över den delen av omeletten som inte har någon fyllning och stjälp seedan upp omeletten på en tallrik. Servera tillsammans med sallad.
Busenkel mat som passar perfekt när fantasin tryter. Eller man behöver rensa kylen lite.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
emma
4 år sedan

Ser magiskt ut! och så fin bild 🙂

Johanna Grahn
4 år sedan

Jaa, omelett är bästa snabblunchen och så nyttig (beroende på vad du stoppar i alltså hehe)
http://johannagrahn.se

Fiskgratäng med citronsås

Nästa inlägg

Fiskgratäng med citronsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x