Veckans mat v 26

soppa, grönsakssoppa,
Jag gillar överlag mat som antingen går supersnabbt att laga, eller som liksom sköter sig självt. Antingen i ugnen eller på spisen. För mig är det lättlagad mat och sådant jag gärna lagar varma sommardagar som dessa. Så därför hittar ni allt ifrån min tomatsoppa till tacokryddad kyckling i ugn och pastasås med morötter i veckans mat denna vecka.
Tomatsoppan har jag lagat av sådant jag i stort sett alltid har hemma. Stapelvaror. Är det en riktig varm sommardag går den fint att laga dagen innan eller på morgonen och sedan äta den kall.
 
fisk i ugn, sås, torsk
Att laga fisk i ugn är himla smidigt. Jag dubbelpanerar torsken som vanligt och sedan tillagar jag den bara i ugnen. Hur enkelt som helst!
snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
Under en värmeperiod förra året uppfann jag detta recept på vegetarisk kebab. Dra mig baklänges-gott-och-enkelt blev det. Servera med sallad, libabröd och sås. MUMS!
 
kyckling i ugn med tacosmak
Har du bara lite kyckling, tacokrydda, lök och grönsaker är snart middagen klar. Hur smidigt som helst och himla gott! Tacokryddad kyckling i ugn passar fint att äta till ris eller bröd.
vegetarisk köttfärssås, vegofärs, vegosås, vegetarisk pastasås
Pastasås med morötter kan göras av det som finns hemma. Ta valfri färs (vego funkar fint) och koka snabbt ihop en pastasås av den. Gör gärna dubbelsats så räcker det till ett par luncher under veckan också!
Jag funderar allvarligt på att ställa mig och laga lite mat någon dag. Så vi enkelt kan plocka fram de dagar man inte orkar eller vill laga mat. Det är ju guld värt att ha färdig mat i kyl och frys!
Nu ska jag strax åka och plocka upp lite barn från fritids. Skönt att gå kortdagar även för dom! Har ni några planer för veckan? Här ska det bli himla varmt så jag ska försöka få undan så mycket jobb det går i morgon och förhoppningsvis vara lite ledig dagtid från onsdag. Det vore härligt känner jag! Kanske är det den enda sommaren vi får….?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
cava, prosecco, champagne, is

Nästa inlägg

7 drinkar till midsommar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x