Chokladbollar med brynt smör

inlägget innehåller annonslänkar
chokladbollar med brynt smör
Chokladbollar med brynt smör ändå. Det är väl ändå livet? För er som inte hunnit testa: GÖR DET! Jag funderar faktiskt på att göra en omgång till helgen. Godare än godis om ni frågar mig!
chokladbollar med brynt smör
Jag sitter här från hemmakontoret och har precis lyssnat på dagens presskonferens. Med fler restriktioner runt om i Sverige. Vi bor i Västmanland och omfattas ännu inte. Men för mig är det rätt självklart. Att inte springa i affärer om jag inte absolut måste. Handla på ICA, det försöker jag göra när inte alla andra gör det. Vi köper med mat hem istället för att äta på restaurangen. Hemifrån jobbar jag redan, men min man försöker att jobba hemifrån i den grad det är möjligt. Inga fester, ingen AW.
Istället får vi hålla oss hemma och helt enkelt göra det allra bästa av situationen.
chokladbollar med brynt smör
Kanske får vi helt enkelt bara inse att man får hänga lite extra mycket med familjen den här hösten och vintern. Ta tillvara på de helger som nu åter igen bli obokade. Själv är jag inne i något form av rensningsfas. Nästan varje dag är det någon låda eller garderob som får sig en omgång. Otroligt tillfredsställande ändå. Vi har bott här i huset i 11 år nu. Och jisses va man samlar på sig. Men så skönt det är när man tagit tag i den där lådan man irriterat sig på!
chokladbollar med brynt smör
Men på tal om brynt smör. Visste ni att min underbara kollega Julia skrivit en bok på ämnet som kom ut här bara för ett tag sedan? Brynt smör: en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag. Ett måste i allas hem denna höst känner jag! Och ett perfekt tips till pappa då det är farsdag i helgen kanske?
 
Så om ni råkar få en stund över vänner, passa på att göra mina chokladbollar med brynt smör. SÅÅ GODA!
Chokladbollar med brynt smör:
125 g smör
1 dl rörsocker
2 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kaffe
1 nypa flingsalt
kokos eller hackade hasselnötter
 
Bryn smöret i en kastrull (smält det under hög värme. Fortsätt sedan värma smöret under uppvispning tills det fått en gyllene färg och doftar nötigt). Tag av från värmen och låt det stelna i rumstemperatur.
Vispa sedan ihop det brynta smöret med socker. Tillsätt kakao, havregryn, kaffe och salt. Forma till bollar. Rulla sedan bollarna i kokos eller hackade hasselnötter. Förvara svalt. Går utmärkt att frysa!
 

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
matmedmera.eu
3 år sedan

Låter så gott med brynt smör. Extra nötig smak!

Torsk i ugn, fisk i ugn

Nästa inlägg

Veckans mat- 5 goda novembermiddagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x