ANNONS

Ugnsbakad kyckling med currysås

 I betalt annonssamarbete med Lönneberga
lönneberga, kyckling

När jag vill vara helt säker på att barnen ska äta, då blir det kyckling i currysås. En klassiker från min barndom som fortfarande står sig. Att kunna röra ihop en riktigt god currysås, det är en sådan sak som gör att jag känner mig grym i köket. Och inte behövs det några konstiga råvaror eller så. Utan en grym currysås kan du med all säkerhet laga av sånt du har hemma. Dessutom känns det som perfekt mat att laga en kylig vinterdag!

Råkar kylen/frysen innehålla en skvätt hemgjord och fin kycklingfond är det ju toppen. Men det brukar min sällan göra. Då funkar det fint att använda färdig kycklingfond på flaska.
currykyckling

För att få till en riktigt god currysås steker jag alltid kryddorna tillsammans med löken. Det gör att smakerna i kryddorna får chans att utvecklas mer och får en möjlighet att komma fram
Ett litet knep som kan vara bra att kunna. Och det gäller ju såklart inte bara när du lagar currysås. Utom varje gång du vill få ut lite mer av kryddorna.
Tillsätt även en skvätt grädde i såsen. För curry älskar fett!
Till detta brukar jag göra en djupdykning i frysen och plocka fram av de grönsaker som finns där. Jag brukar ofta ha broccoli hemma, så smidigt att bara värma på. Servera till de ris eller gryn du råkar har hemma. Passar lika bra till klassiskt basmatiris som quinoa eller havreris!

Ugnsbakad kyckling med currysås 4 port:

630 g Lönneberga Kyckling Lårfilé
2 msk curry
salt
olja
1 gul lök
2 msk curry
1 tsk chilipulver
smör
2 msk vetemjöl
ca 5 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt & svartpeppar

Värm ugnen till 200°C

Lägg lårfiléerna i en påse. Strö över curry och salt. Ringla över olja och blanda väl. Lägg ut på en ugnssäker plåt och stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 25 minuter.

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i lite smör. Pudra över kryddorna och låt allt steka på medelvärme i några minuter. Blanda ut mjölet i lite av mjölken.
Häll resterande mängd mjölk i kastrullen med stekt lök. Slå på grädde och fond. Låt allt koka upp.

Slå sedan på mjölet som är utrört i mjölk. Koka på medelvärme tills såsen tjocknat.

Smaka av med salt och peppar.   

Servera med kokt ris, quinoa, mathavre eller vad ni gillar bäst och har hemma! Kokt broccoli och majs är också himla gott att ha till och finns ofta i frys och skafferi.

Här kan du läsa mer om Lönneberga och deras fina kycklingprodukter!

57
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
torsk i ugn, fisk i ugn,

Nästa inlägg

Ugnsbakad torskrygg med citron

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x