Köttbullar i Crock Pot

Köttbullar i Crock Pot, tomatsås

Ända sedan jag fick hem min första Crock Pot har jag sett olika recept om att slökoka köttbullar. Vilket har verkat smått, ja konstigt, rent av märkligt tycker jag. Det kan ju omöjligt bli bra i en Crock Pot.

Men, alla andra hade såklart rätt och jag tänkte fel. Köttbullar i Crock Pot blev en succé!Köttbullar i Crock Pot, tomatsås

Jag valde att koka mina köttbullar i en oemotståndlig tomatsås. Vilket kanske rent tekniskt gör dessa till frikadeller? Jag har i ärlighetens namn lite dålig koll på var gränsen går.

Men. Du slipper allt stekande, sönderfallande. Och du får en mjuk, smakrik köttbulle som skött sig helt själv i slökokaren medan du haft roligare saker för dig! Bra va?

Självklart kan du göra dessa köttbullar utan en slökokare. Sjud dom bara på låg värme i en gryta. Men i en slökokare slipper du passa ifall det börjar koka för mycket, eller för lite, bränner vid, kokar över.. ja ni fattar grejen.Köttbullar i Crock Pot, tomatsås,

Jag smaksatte mina köttbullar med fetaost och färska örter. Hur gott som helst om ni frågar mig!

Det här blir en rejäl omgång köttbullar som räcker till minst 6 personer. Blir det över? Frys in och ta fram när du inte orkar laga mat!

Köttbullar i tomatsås i Crock Pot:

1 kg nötfärs
2 dl mjölk
1 dl havregryn
1 stor gul lök
olja att steka i
3 vitlöksklyftor
färsk basilika och persilja
150 g fetaost
salt & svartpeppar

Blanda mjölk och havregryn i en skål. Låt stå och svälla.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda samman de svällda havregrynen med lök och nötfärs.
Finhackad basilika och persilja, ha i det i färsen tillsammans med salt och svartpeppar. Forma till pingisbollsstora bollar. Skär fetaosten i bitar och tryck i en bit fetaost i varje boll.

Tomatsås:

1 lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 fp krossade tomater
1/2 dl balsamvinäger
salt & peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Om grytan till din slökokare kan stå på spisen, stek gärna löken så den blir lite mildare i smaken. Slå på tomatpuré och fortsätt steka en stund. Ha sedan i krossade tomater, balsamvinäger, salt och peppar. Lägg i alla köttbullar.

Sätt din Crock Pot antingen på hög i ca 4 timmar eller låg i ca 6. Tiden varierar såklart beroende på hur stora köttbullar du gjort.

En mycket lättlagad middag som snabbt blev en storfavorit hemma hos oss. Ja förutom hos Isac då. Som uteslutande äter enbart köpe-köttbullar.

Min Crock Pot är av denna modell. Och den är verkligen den bästa av de olika modeller jag testat hittills!

Du följer mig väl även på Instagram & Facebook?

33
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lönneberga, kyckling

Nästa inlägg

Ugnsbakad kyckling med currysås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x