Kladdkaka till påsk

kladdkaka, påskdessert, påskefterrätt

Glad Påsk kära vänner!

Här skiner solen och det är lite kyligt i luften. Jag ska jobba undan lite och ta mig ut på en promenad innan ska vi ska åka in till Sebastians bror med familj för att fira lite påsk. Men först tänkte jag bjuda er på ett litet sista minuten tips inför påsk. Nämligen en kladdkaka till påsk.kladdkaka, påskdessert, påskefterrätt

Enklare än så här blir det inte. En klassisk kladdkaka i botten. Som jag sedan haft på ett lager smält choklad, massor av chokladägg och färgglatt strössel. En dessert som blir klar på bara ett litet kick och som är superenkel att göra. Perfekt om du råkat köpa hem massa påskgodis du inte riktigt vet vad du ska göra av 🙂kladdkaka, påskdessert, påskefterrätt

 

Kladdkaka till påsk:
150 g smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt

100 g choklad
påskägg i choklad till dekoration
strössel

Värm ugnen till 175°C.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner de båda sockersorterna och vaniljen. Låt svalna. Knäck i äggen, ett i taget och rör till en lät smet. Blanda i vetemjöl, kakao och salt. Vänt försiktigt tills allt gått ihop.
Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 175°C i cirka 12-15 minuter. Låt svalna helt. Gärna i kylskåp.

Smält chokladen och bred den över den kalla kladdkakan. Dekorera med chokladägg och strössel. Låt chokladen stelna helt.

Enkelt och dekorativt till påsk!

19
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tvålpump Svart
Tvålpump Svart
3 år sedan

vilka fina bilder

citronmarmelad, citrusmarmelad,

Nästa inlägg

Citronmarmelad med vanilj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x