Citronmarmelad med vanilj

citronmarmelad, citrusmarmelad,

Hej soliga torsdag!
Äntligen kan jag säga att det är torsdag, hela veckan har jag varit helt ute och cyklat när det kommer till vilken dag det är. Redan i tisdags var jag helt slut och redo för helg. Meen, det har bara varit att kämpa sig igenom hela veckan och idag är det ju dessutom skärtorsdag. Vilket innebär att det ligger en långhelg framför oss. Och sedan väntar påsklovet. Så här lagom till påsk tänkte jag tipsa om min citronmarmelad.citronmarmelad, citrusmarmelad,

Citrusfrukterna är ju fortfarande goda och det är ett ypperligt tillfälle att göra just marmelad. Jag har smaksatt min med lite vanilj, det bryter fint mot all syra. Sen använder jag alltid syltsocker. Det är så smidigt!
citronmarmelad, citrusmarmelad,

Jag kokar alltid citrusmarmelad på ekologiska citroner eftersom jag använder det yttersta skalet. Men se till att inte skrapa av det vita, innanför skalet det smakar väldigt beskt!

Citronmarmelad med vanilj 4 burkar:

1 kg ekologiska citroner
1 tsk vaniljpulver
4 dl vatten
1 kg syltsocker

Tvätta citronerna noga i ljummet vatten.
Riv av det yttersta, gula skalet.
Skär bort allt det vita på citronen och dela den sedan i små bitar.
Lägg alla citronbitar, citronskal, vanilj, vatten och socker i en kastrull.
Låt koka upp och koka i cirka 15 minuter. Skumma av vid behov.

Ha upp på rengjorda burkar.

Receptet går utmärkt att halvera.

En marmelad som passar fint på påskens alla frukostar, bruncher och ostbrickor!

 

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bröd med rivna morötter, morotsfrallor

Nästa inlägg

Morotsbröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x