Havregrynsgröt med fikon

havregrynsgröt med fikon, fikongröt

Hela sommaren har jag i smyg gått och väntat på en dag med svalare väder. Jag blev så att säga bönhörd när sommarvärmen tvärt beslutade sig för att försvinna lika hastigt som den svepte över oss i början på sommaren. Anledningen till min önskan om något svalare temperatur ute, jo jag ville testa att göra havregrynsgröt med fikon.havregrynsgröt med fikon, fikongröt

När nu morgonens temperaturer knapt når över 10 plusgrader på morgonen känns det väldigt passande att ta upp mitt grötkokande igen. Sagt och gjort, det blev havregrynsgröt med torkade fikon. Alltså ni anar inte hur gott detta blev.

En söt och mjuk gröt med lite kolatoner. MUMS! havregrynsgröt med fikon, fikongröt

Jag tänker att det är en gröt som går att utveckla. Perfekt att göra på katrinplommon och ge den som är lite hård i magen. Eller torkade aprikoser om man vill det. Men jag gillar verkligen smaken av fikon.
De liksom smälte ner i gröten.havregrynsgröt med fikon, fikongröt

Nästa gång ska jag nog låta havregryn och fikon stå och svälla över natten. Sedan tillsätter jag havremjölk och kokar gröten som vanligt på morgonen.

Havregrynsgröt med fikon 2 port:

2 dl havregryn
2 dl vatten
2 dl havremjölk
4 st torkade fikon
1 nypa salt

Häll upp havregryn, vatten och havremjölk i en kastrull. Klipp eller skär fikonen i små bitar. Ha i dom tillsammans med lite salt.
Låt allt koka upp, sätt på lock och sänk sedan värmen så gröten inte kokar. Låt gröten svälla i cirka 15 minuter eller tills havregrynen mjuknat helt. Du kan ev behöva tillsätta mer vätska beroende på vilken slags havregryn du använder.
Servera med iskall havremjölk, lite fikon klippt i småbitar och kanel.

En frukost helt i min smak verkligen!

Gillar du som jag också gröt? Testa då min äppelgröt på havreris, rabarbergröt på steel cut oats, eller min gröt på rågflingor!

Nu önskar jag er alla en finfin dag❤️

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kycklingbiffar

Nästa inlägg

5 härliga kycklingrecept att inspireras av

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x