Världens bästa hemgjorda rödbetssallad- min pappas!

rödbetssallad, hemgjord rödbetssallad, julmat, julbord

Ok vänner. Låt oss prata om en sak. Nämligen rödbetssallad. Köpt är gott, det är ok. Men, får man väl smaka en riktigt bra hemgjord variant, då inser man att den hemgjorda slår köpevarianten med höstlängder. Så idag bjuder jag på: Världens bästa hemgjorda rödbetssallad- min pappas!

rödbetssallad, hemgjord rödbetssallad, julmat, julbord

Yes, här är det pappa Henrik som står för rödbetssalladen. För den uppmärksamme är detta ingen nyhet här på bloggen. 2016 delade jag med mig av detta recept, men jag täckte att efter 5 år kan det vara bra med en uppdatering. Inte av själva receptet. Det är fortfarande exakt detsamma.

När jag ringde min pappa för att be om receptet fick jag detta till svar:

-Ja så här på rak arm vet jag att det ska vara rödbetor i…..

Nähä! Det hade man ju nästan kunnat lista ut själv. Men sen ringde han upp och jag fick ingredienslistan, sen var det bara att sätta igång! Jag fick inga exakta mått, utan provade mig lite fram.

Sen är ett måste att rödbetssalladen får stå till sig. Minst ett dygn, gärna längre. Smakerna blir bättre, färgen blir vackrare.rödbetssallad, hemgjord rödbetssallad, julmat, julbord

Fick en fråga om man kan använda koka vakuumförpackade rödbetor istället för inlagda. Och visst kan man det. MEN- jag tycker det blir så mycket godare med inlagda då de har en helt annan smak från inläggningen. Så jag rekommenderar er ändå att använda inlagda.

Receptet räcker till två burkar som ni ser på bilden ovan. Det går bra att halvera eller dubbla. Beroende på hur mycket rödbetssallad du är i behov av.
Jag tycker det skulle vara en PERFEKT present att ta med sig bort till någon i juletid. Så glad man skulle bli av en burk hemgjord rödbetssallad.

Rödbetssallad:

1 burk (ca 600 g) inlagda rödbetor i skivor
1/2 rödlök
1 litet äpple
1 1/2 dl crème fraîche eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1/2 msk grovkornig senap
salt & peppar

Låt rödbetorna rinna av. Skär ner dom i mindre bitar. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda crème fraîche, majonnäs och senap. Ha i rödbetor, lök och äpple, Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Pappa Henrik tipsar om att det ska vara mycket röra, så vill man kan man öka på mängden crème fraîche och majonnäs något om man känner för det.

Den här rödbetssalladen har fått så många fina kommentarer, så testa den till jul du med!

58
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gabriella
Gabriella
1 år sedan

Tänkte testa att göra egen i år, den ser ljuvlig ut. Hur långt innan kan man göra den om vi ska ha den på julafton?

jordnötsfudge, fudge, julgodis

Nästa inlägg

Enkel fudge med jordnötssmör och choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x