7 recept på julmat till jul

7 recept på julmat till jul

rödbetssallad, hemgjord rödbetssallad, julmat, julbord

Med bara några dagar kvar till jul kan det lätt kännas lite stressigt att allt ska hinnas med. Men vet ni, i år känner jag ingen sån stress alls. Julen blir som den blir. Och antagligen blir den bättre om jag stressar mindre.
Till julbordet finns det några saker jag inte vill vara utan.

Pappa Henriks rödbetssallad är en sån grej. Visst kan man köpa i matbutiken. Men hemgjord är inte så svår att göra och blir fantastiskt god. Just pappa Henriks rödbetssallad har lagats av många av er under åren och är alltid lika uppskattad!

julskinka, julskinka i ugn, kokt julskinka, griljering

För många av oss har julskinkan kanske den mest centrala rollen på julbordet. Så även för mig. Men den kräver en riktigt bra griljering. Och tillagar du den själv, då gör du det bäst såhär!

julsill, sill, jul

Jag kan klara mig utan all sill på julbordet. Men sillröran, den är lite helig för mig. Så god på buffén men även att ta på en hård knäckemacka när man är lite småhungrig sådär! Även detta recept har blivit en återkommande favorit hos många av er här på Linnéas Skafferi!

Köttbullar i ugn, julköttbullar

Recepten som finns på julköttbullar är väl lika många som det finns kockar. Men så här gör jag. Med havregryn istället för ströbröd och senap i färsen!

Hel lax i ugn med hjortonsås mina vänner. Det vill jag inte vara utan till jul. Den tillagar jag enkelt i ugnen dagen innan jul. Smidigare än så kan det inte bli!

brysselkål

Ugnsrostad brysselkål. Med honung och flingsalt. Allt toppas sedan med granatäpplekärnor. Grönt är skönt, även till jul!

julmat, sallad, kål

Sallad med grönkål och rödkål till jul? Ja tack, absolut!

Finns det mat till jul du absolut inte vill vara utan?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hel lax i ugn med hjortronsås till jul och nyår

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x