Hemgjord trillingnöt

trillingnöt, julgodis

Hej i julstressen,

Eller hur känner ni? Jag försöker beta av sak efter sak så det kan få bli lite ledigt på riktigt. Barnen får jullov idag och jag har gjort klart alla stora jobb för året. Känns riktigt skönt i själen.
Till helgen tänker jag att vi ska fixa med lite julgodis. Och en självklar gäst är ju såklart trillingnöten. Tycker ni inte?trillingnöt, julgodis

Jag har ju lagt upp recept på trillingnöt tidigare. Men till i år har jag införskaffat en himla fin och smidig form att gjuta praliner i. Betydligt mycket mindre kladd måste jag säga! Och visst blev dom fina?!trillingnöt, julgodis

På förpackningen till formen fanns ett recept på trillingnöt från Fredriks fika. Jag följde det men bytte ut den vanliga mjölkchokladen mot en laktosfri variant. Vips har man ett helt gäng med laktosfria trillingnötter. Sen orkade jag inte temperera chokladen. Och jag upplever det som om man inte smälter chokladen på hög värme, då går det faktiskt utan att temperera också. Men ni gör precis som ni vill. Hos Fredrik finns instruktioner hur du gör för att temperera chokladen.

Jag dekorerade mina med strössel och lite vit choklad. Visst blev det fint?

Trillingnöt 24 st:

200 g mjölkchoklad av bra kvalitet (laktsofri använde jag)
72 hasselnötter, ca 50 g

Rosta hasselnötterna i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.
Lägg alla nötter i en handduk och gnugga bort skalet. Låt svalna helt.

Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad.

Fyll lite choklad i botten på varje fördjupning i formen. Lägg i tre nötter och fyll upp med choklad. Se till att det inte kommer choklad utanför. Slå formen i bordet försiktigt för att undvika luftbubblor i chokladen.

När chokladen stelnat helt, pilla ur den ur formen och dekorera med vit choklad och juligt strössel.

Formen hittar du här.

Har du ingen form kan du göra trillingnötter efter det här receptet.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
gräddkola, julgodis, kola,

Nästa inlägg

Gräddkola med brynt smör och flingsalt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x