Recept på hemgjord trillingnöt

trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Alltså trillingnöten,vad säger ni om den? Hiss eller diss? Personligen förstår jag fortfarande inte varför man valde att ta bort den ur chokladaskarna. Medan likörtryfflarna får vara kvar. Vem äter ens dom?
Men antagligen så finns det människor som inte  tycker om trillingöt. Som röstade bort den. Så märkliga saker som händer i vår värld.  Som tur är kan man faktiskt enkelt göra sin egna trillingnöt. Att göra hemgjord trillingnöt är faktiskt riktigt lätt!
trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Nu har jag tagit den sista bilden så här innan jul. Det känns alltid lite märkligt. Att jag inte kommer vända upp och ner på hela köket på minst en vecka. Kameran får vila och ladda upp batterierna, precis som jag. Jag tror vi behöver det båda två faktiskt.
Strax ska jag skriva handlingslista, hämta barnen, ta ett djupt andetag och åka mot mataffären och julhandla. Så otroligt skönt att ha det gjort redan idag. För jag antar att det kommer vara kaos under helgen. Och det undviker jag allra helst.trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Av alla olika sorter i chokladasken har jag alltid gillat trillingnöten bäst. Kanske är det enkelheten. Hasselnötter och choklad. Inget mer behövs liksom. Vill man går det ju såklart superbra att doppa dom i mörk choklad. Om man hellre föredrar det.
trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Jag förvarar trillingnötterna i en burk i kylen. Ska dom förvaras i rumstemperatur bör man temperera chokladen innan. Och vet ni, det orkar jag faktiskt inte. Dom kommer ätas upp i ett enda nafs. Men det är såklart upp till var och en hur man gör med det.
Hemgjorda trillingnötter:
150 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
Rosta nötterna i 225°C i cirka 10 minuter. Gnugga bort skalet från de rostade nötterna med hjälp av en handduk
Smält chokladen, över vattenbad eller i micron. Ha i alla hasselnötskärnorna och täck dom med choklad. Plocka upp tre och tre, låt överflödig choklad rinna av.  Lägg upp dem på ett bakplåtspapper och låt stelna helt. Ringla gärna lite av den överblivna chokladen över nötterna.
Ett fint och enkelt julgodis att göra nu inför jul <3
Vilket julgodis är din favorit?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
5 år sedan

Ett tips: doppa dem minst två gånger i choklad istället för en, blir ännu godare.och lite flingsalt på toppen.

Lotta
Lotta
5 år sedan

Trillingnöt togs inte bort för att folk inte gillade den utan för att den var dyr att tillverka. Den officiella förklaringen var om jag inte missminner mig att Trillingnöt inte kunde tillverkas i samma maskiner som de övriga, gjutna pralinerna. Men jag skulle tro att råvarukostnaden spelade stor roll också. Hasselnötter är dyrt och med hela nötter kan man inte fuska och spä ut med billigare ingredienser.

jultapas, glöggmingel, friterade saffransbollar, cervera

Nästa inlägg

9 goda desserter till jul

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x