Granola med äpple och kanel

granola, müsli, frukost, mellis

Ni vet det vid det här laget. Jag är en frukostmänniska. Och jag tröttnar sällan. Kan äta samma frukost dag ut och dag in. Men det betyder ju inte att jag då och då varierar mig.
Vanligtvis blir den en skål gröt. Men ibland kan det vara gott med yoghurt och granola. Idag gjorde jag en stor burk hemgjord granola med äpple och kanel. Så gott!

granola, müsli, frukost, mellis

Idag kom så dagen många längtat efter, dagen alla restriktioner i och med corona släppte i Sverige. För mig blir inte vardagen speciellt annorlunda. Men jag förstår att det är en lättnad för alla café och restaurangägare. För alla inom event. För alla som i två år nu lidit ordentligt av coronapandemins effekter. För er skull gläds jag!

granola, müsli, frukost, mellis

Jag utgick från mit originalrecept på granola, men gjorde bara några ändringar.

Granola med äpple och kanel:

4 dl havregryn
2 dl bovetekärnor
1 dl solroskärnor
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 msk kanel
1 dl vatten
1/2 dl honung
1/2 dl kokosolja
1 nypa salt
russin
torkade äppelskivor
torkade aprikoser

Värm ugnen till 150°.
Blanda samman alla torra ingredienser.
Värm vatten, honung och kokosolja tills honung och olja smält. Häll detta över grynblandningen och rör om väl.
Jag brukar nästan massera in det så det bildas små klumpar. Dom är ju allra godast sen!
Strö över en nypa salt. Ha upp granolan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Rör om då och då och håll koll så inget blir bränt.
Låt svalna helt på plåten. Blanda i russin. Klipp torkade äppelbitar och aprikoser i bitar och ha i.

Förvara i ren burk med tätslutande lock.

Jag brukar strö lite av min granola på morgongröten ibland. Så gott med lite textur tycker jag.

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nougatrutor, havrerutor, nougat, baka i långpanna

Nästa inlägg

Sega nougatrutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x