Grillade kycklingspett med enkel marinad

kycklingspett, buffé, middag, recept

Aprillvädret börjar redan i mars verkar det som, för nyss regnade det och nu skiner solen från en klarblå himmel. Men oavsett väder blir längtan efter att tillaga mat på grillen STOR så här på vårkanten. Så idag tänkte jag tipsa er om mitt säkraste kort på kycklingspett med en enkel marinad.

kycklingspett, buffé, middag, recept

Mina barn älskar kycklingspett. Faktum är att dom brukar uppskattas av alla barn. Till midsommar firar vi med ett gäng nära och kära familjer där man får ta med det man själv vill grilla. Men jag brukar alltid göra en stor omgång kycklingspett, jag vet att det går åt. För av någon märklig anledning brukar det ligga kycklingspett på de flesta av barnens tallrikar när vi väl har satt oss.
kycklingspett, buffé, middag, recept

Allra godast blir det såklart att grilla kycklingspett tycker jag. De får fin yta och god smak av grillen. Men, en dag som idag när det trots solens ljuva strålar ute ändå blåser en mindre storm ute, kan det vara trevligare att tillaga maten i ugnen.kycklingspett, buffé, middag, recept

Vilken kycklingdetalj bli då allra bäst att grilla? Jo men är du duktig på att grilla kan en fin bit kycklingbröstfilé bli magiskt god. Men jag tycker det är lite bortkastat att göra kycklinspett på faktiskt. Däremot gillar jag lårfilén. Den blir det oftast här hemma. Och har du lite bråttom eller känner dig bekväm finns den ofta färdigstrimlad i tråg att köpa.

Linnéas kycklingspett:

ca 1 kg kyckling
1 dl olivolja
saft och skal från 1 citron
1 msk lökpulver
3 vitlöksklyftor
1 msk örtsalt
1 dl finhackad persilja

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Blanda samman olja, saft och skal av 1 citron, lökpulver, pressad vitlök, örtsalt och finhackad persilja. Lägg i kycklingen och låt marinera. Gärna över natten om tid finns.
Låt kycklingen ligga framme och bli rumstempererad i minst 60 minuter innan tillagning.

Blötlägg träspetten om de ska användas på grillen. Trä sedan upp kycklingen på spett. Vill du grilla andra grönsaker att ha till rekommenderar jag att trä upp dom på separata spett.

Grilla kycklingspettet först på direkt värme så de får fin färg. Flytta dom sedan bort från värmen, lägg på locket och grilla tills de är klara.

Tillagar du dom i ugn brukar jag slå på grillfunktionen och köra spetten i ca 15 minuter på 225°C.

Till kycklingspetten är min goda potatissallad fin att servera till!

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Millan
2 år sedan

Vilka läckra spett! Perfekt nu till våren!

potatissallad

Nästa inlägg

Potatissallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x