ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vattenmelonmojito- en riktig sommardrink

/

Sommarens mest läskande drink kanske? Vattenmelonmojito!
Jag gillar när det är tillgängligt. När jag inte måste köpa på mig 10 ingredienser jag aldrig mer kommer använda. Därför är just mojito en drink som passar mig.
Gör man den med alkohol är det bara ljus rom man behöver ha hemma. Lime, vattenmelon och mineralvatten är sånt som iallafall jag ofta har.

Här blev det en riktigt somrig variant på vattenmelon. För det var det som fanns hemma just idag. Men du kan precis lika gärna använda jordgubbar, eller varför inte björnbär lite längre fram när dom mognat.

Idag har jag gjort första jobbet efter semestern. Det kändes. Ja men lite märkligt kanske? Hur fungerar kameran? Vart skruvar jag på stativet. Och vart sjutton är minneskortsläsaren? Så många frågor, så trött hjärna. Men det kändes lite bra att göra ett jobb denna fredag. Och sen ta helg. Nästa vecka väntar 3 dagars jobb och veckan därpå 4 dagar. Jag smyger igång lite helt enkelt. Så skönt.

Ett tips är att frysa in både lime och ett helt gäng melonbitar. Då behövs ingen is som annars spär ut mojiton. Bra för riktigt varma dagar!

Vill man göra drinken extra somrig kan man blanda både jordgubbar och vattenmelon. Det blir jättegott!

Självklart kan du göra min vattenmelonmojito alkoholfri. du hoppar bara över romen. Bra va?

Vattenmelonmojito 4 små eller 2 normalstora glas:

2 lime
2 msk råsocker
ca 10 myntablad
2 dl tärnad vattenmelon/jordgubbar
8 cl ljus rom
sodavatten eller mineralvatten (jag gillar att ta en med citrussmak)
is

Skär 1 av limefrukterna i klyftor. Lägg limeklyftor och råsocker i två glas. Muddla (krossa) tills sockret löst sig. Ha sedan i mynta och  ca 1 dl av melonbitarna och muddla tills de krossats.


Slå på ljus rom och toppa med soda/mineralvatten.

Skär den lime du har över i skivor. Lägg i lime, is och resterande mängd vattenmelonbitar i glasen. Dekorera med mer mynta.

Hoppa över romen för en alkoholfri variant.

Nu önskar jag er en riktigt fin fredag!

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00