ANNONS
Integritet på Tailsweep

Granola med jordnötssmör

/

Saker som ofta finns i min telefon, i lådor, instuckna i en bok eller tidning:
Några rader med ingredienser. Varken mer, varken mindre. Har jag tur finns en liten anteckning som ger en fingervisning om vad receptet är för något. Exakt så var det med detta lilla recept på granola med jordnötssmör. Ett gäng ingredienser nedskrivna. Kanske tagna direkt ur hjärnan eller hittade någonstans på internet eller i en tidning? Vem vet?

Jag älskar granola, jag älskar jordnötssmör och jag älskar frukost.
Så det var bara att dra igång ugnen, försöka lista ut hur jag tänkt med angivna mått och sedan sätta igång.

Det här är en väldigt bra grunt att utgå ifrån. Jag gjorde bara exakt som receptet jag kommer ange. Men du kan även ha i:

  • olika sorters nötter och frön
  • krydda med kanel
  • krydda med kakao
  • ha i torkad frukt och bär som russin, äppelskivor, tranbär

Granolan får små härliga klumpar i med jordnötssmör och havregryn- så gott! Söta gör du hur mycket eller lite du vill. Jag gillar när granolan inte är allt för söt i grunden. Då blir det godare att ha i tillexempel russin!

Granola med jordnötssmör:

1 dl jordnötssmör (osötat)
2 msk flytande honung
3 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
4 dl havregryn

Smält jordnötssmör, honung och vatten i en kastrull. Ha i vanilj, salt och havregryn.
Fördela ut granolan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Torka i ugnen på 100°C i 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Stäng av värmen öppna luckan en stund, men låt sedan granolan torka helt i ugnen.

Blanda gärna i torkad frukt när granolan torkat helt.

Gott och enkelt att ha nära till hands när det ska dukas upp frukost!

Gillar du jordnötssmör?

0

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00