Krämig kycklinggratäng med senap och soltorkade tomater

pasta, pastagratäng, middag, vardagsmat

Jullovets dagar rullar på, ibland känns de evighetslånga men för det mesta rusar dom fram. Vi blandar fotbollcuper i idrottshallen med skridskoåkning, tv-spel, familjespel, filmer i soffa, skridskoåkning och såklart massa tjafs, bråk och sen fina stunder. Både jag och Sebastian försöker även att hinna med lite jobb där det finns plats. Och så var det det här med vardagsmaten. Man vill liksom inte hamna i träsket innan vardagen är här än. Då är det rätt smidigt att göra en gratäng av något slag. Som krämig kycklinggratäng med senap soltorkade tomater.pasta, pastagratäng, middag, vardagsmat

Lättlagat och gott. Speciellt om man råkat koka lite mycket pasta tidigare i veckan och behöver äta upp den. Både soltorkade tomater, senap och svamp är supergott att använda som smaksättare. Finhacka tomater och smula ner svampen riktigt fint, så barnen inte märker spåren av dom. Då brukar det gå hem även hos de mindre matgästerna.

Vill man inte servera kyckling går det bra med bitar av Quorn istället. Eftersom vi äter laktosfritt och ibland mjölkproteinfritt här hemma har jag använt havregrädde och havremjölk ibland. Vilket fungerar finfint!pasta, pastagratäng, middag, vardagsmat

Krämig kycklinggratäng med senap & soltorkade tomater 4 port:

4 port pasta
600 g kyckling
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
100 g soltorkade tomater
2 msk vetemjöl
2 msk senap
3 dl valfri grädde
2 dl mjölk
salt
1 dl torkade trattkantareller
2 dl finriven Västerbottensost
färsk persilja

Koka pastan al dente.

Skär kycklingen i bitar och stek i smör tills den fått en fin stekyta.

Skala och finhacka löken tillsammans med de soltorkade tomaterna.

Ha i vitlök och soltorkade tomater i stekpannan tillsammans med kycklingen. 

Stek på medelvärme ett par minuter.

Pudra över vetemjöl och rör om. Slå på senap, grädde och mjölk, låt allt koka upp och tjockna. Smula i de torkade trattkantarellerna.

Smaka av med salt och peppar.

Ha upp pastan i en ugnsfast form och ha över kycklingen. Blanda om så att all pasta täcks av såsen. Strö över Västerbottensost.

Gratinera i 225°C i cirka 20 minuter eller tills osten börjar få fin färg. Finhacka färsk persilja och strö över den nygräddade gratängen.

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tryffelpasta med biff

Nästa inlägg

Tryffelpasta med biff

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x