Första vardagsveckan i januari- vardagsmat

asiatisk kyckling, asiatisk gryta, asiatisk mat

Hej och hå, idag är det första riktiga vardagsveckan i januari. Och den stora frågan vi alla ställer oss är: vad ska vi äta till kvällsmat?
Den här veckan tänkte jag tipsa om favoriter här hemma. Låg tröskel att laga, men ändå enkla recept. Med lite planering behöver inte matlagningen alls ta mycket tid denna vecka då vi alla är lite trötta till kvällen.

Först ut är min snabblagade asiatiska kycklinggryta. Klar på mindre än 30 minuter är det en riktig  vardagsfavorit!

gratäng, lättlagad mat, köttfärs,

I år kommer jag slå ett slag för gratängerna. Så smidig vardagsmat. Den klassiska köttfärs och potatisgratängen har övervintrat från 80-talet och förtjänar nu att ta plats på dagens matsedlar. Förbered kvällen innan om du har mer tid då, eller så jobbar du kanske hemma och kan förbereda på lunchen? Eller gör den på en ledig söndag- ät på tisdag. Det bästa med gratänger är ju att man kan ha lite av vad som finns hemma.

skinksås, vardagsmat, snabbmat, pastasås

Barnens absoluta favorit- pasta med skinksås. Det här ska vi äta på onsdag när skolan börjar. Då känner jag att motståndet behöver vara minsta möjliga.Torsk i ugn, fisk i ugn

En annan gammal klassiker här hemma är torsk i ugn. Lättlagat och uppskattat. Mer än så begär då inte jag, hur känner du?

Linsgryta

Får mamman i huset bestämma, då sätter jag upp min smöriga och krämiga linsgryta på menyn. Jag har gått och varit sugen på denna i flera veckor nu. Så den kommer vi äta i veckan.

Att planera mat för veckan är riktigt tråkigt tycker jag. Jag gillar friheten och kreativiteten att varje dag få äta det man känner för. Men ju större mina barn blir och ju fler aktiviteter som läggs till listan så inser jag vikten av att ha planerat in middagarna så schemat funkar.

 

Hur gör ni? Är det en planerad matlista för veckan som gäller eller går du på känsla?

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
Cecilia
1 år sedan

Skinksåsen är såååå god 😋 Tack för ett bra recept! Ska absolut prova kycklinggrytan också..

pasta, pastagratäng, middag, vardagsmat

Nästa inlägg

Krämig kycklinggratäng med senap och soltorkade tomater

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x