Overnight oats

Overnight oats, frukost, sommarfrukost

Vi är ju en familj där 3/4 älskar att äta gröt till frukost. Men när termometern ute visar på över 20°c så här en morgon i mitten på juni, ja då känner till och med vi att havregrynsgröten får stå åt sidan. Vilken tur att det finns andra varianter på gröt att äta den här säsongen. Nämligen overnight oats.Overnight oats, frukost, sommarfrukost

Jag har testat fram och tillbaka under åren. Vad blir godast? Jag vill ha mina overnight oats krämiga. Så tillsätter alltid lite vaniljkvarg. Det ger verkligen den där mjuka och runda smaken. Så gott!

Kikar precis ut genom köksfönstret och ser vår redan nu gulbrända gräsmatta. 14 juni. Nu hoppas vi på att midsommar regnar bort så naturen får en chans att återhämta sig.Overnight oats, frukost, sommarfrukost

Overnight oats kan såklart smaksättas precis hur som helst. Men det här känns som en riktigt somrig varant. Vanilj och jordgubb. MUMS!
Men du kan ha i av de bär och frukter du gillar bäst.

Jag använder glasmatlådor från IKEA. Ibland gör jag en större sats och fyller upp både stora matlådor och små. De små är perfekt att äta direkt ur och är bra att ta med i tex kylväskan om man ska till stranden eller som mellis innan träning. De stora fyller jag kylskåpet med, enkelt mellanmål eller frukost att plocka fram hemma för sommarlovslediga barn.

Overnight oats, 4 port:

3 dl havregryn
1 dl kvarg med smak av vanilj
1 msk chiafrön
ca 2 dl mjölk

topping:
färska jordgubbar
jordnötssmör
solroskärnor

Blanda samman havregryn, kvarg, chiafrön och mjölk i en burk. Blanda väl. Jag upplever det som väldigt olika hur mycket vätska havregrynen suger åt sig. Så mängden mjölk kan behöva anpassas något efter sorten just du har.

Sätt ett lock på burken och förvara i kylen över natten. Tillsätt eventuellt mer mjölk och rör om om det behövs.

Servera med bär (förslagsvis färska jordgubbar så här i juni) och en klick jordnötssmör.

För min Axel som behöver fylla på med extra mycket energi brukar vi även toppa med solroskärnor.

Andra smakkombinationer jag gillar:

-Äpple, kardemumma, kanel och jordnötssmör
-Kokosmjölk, hallon, riven kokos
-Blåbär och jordnötssmör

21
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kolakakor med dumle, Sega dumlesnittar, dumle, fika, baka

Nästa inlägg

Sega dummlesnittar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x