Sega dummlesnittar

kolakakor med dumle, Sega dumlesnittar, dumle, fika, baka

Säg det med en blomma säger man ju, men jag skulle vilja ändra det till: Säg det med en kaka!
I veckan hade barnen skolavslutning och istället för att köpa en blomma bakade jag sega dumlesnittar.
Kakorna förpackade jag i färgglada pappmuggar och satte cellofan och ett band runt. Enkelt att fixa och väldigt uppskattat. Hoppas jag😅
kolakakor med dumle, Sega dumlesnittar, dumle, fika, baka

Tidigare i våras fick jag ett stort bud med dumlekolor. Så jag jobbar fortfarande med att baka upp dom. Och det finns faktiskt inget godare och enklare att baka en sega dumlesnittar. En klassisk kolakaka som får smak av dumle. Receptet är dessutom enkelt att baka många av. Idag dubblade jag bara receptet, då räckte det gott och väl till barnens fröknar och så blev det några över till oss.

För märkligt nog har kakorna en strykande åtgång här hemma. Och med tanke på att det idag blev sommarlov kommer åtgången av kakor inte direkt minska😅kolakakor med dumle, Sega dumlesnittar, dumle, fika, baka

Dumlekakorna är superenkla att baka, de är faktiskt perfekta att göra tillsammans med barnen. Jag toppar dom med flingsalt. För att kombinationen choklad, kola och flingsalt är bland det bästa jag vet!

Sega dumlesnittar, ca 50 st:

200 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
2 påsar Dumlekolor

flingsalt

Vispa smör, socker, vanilj och sirap mjukt med en elvisp. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en smidig deg.

Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla ut till längder och platta ut dem något. Tag av pappret från kolorna och placera dom i mitten av kakdegslängden. Jag brukar trycka upp kanterna lite mot dumlen så den inte flyter ut i ugnen.

Grädda i 175°C i cirka 12 minuter eller tills kanterna på degen börjar få fin färg.
Strö lite flingsalt över kakorna. Låt dom svalna något innan du skär dom i sneda bitar. Jag skrapade av kniven mot en sked emellanåt då det fastnar lite kola på kniven när man delar.
Låt kakorna svalna helt på plåten.
Om kolan rinner ut lite kan du behöva dela kakorna med en vass kniv igen när det svalnat helt.

Kakorna går fint att frysa.

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pasta, burrata, pasta med pastasås

Nästa inlägg

Snabb pasta med burrata

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x