Recept på hemgjorda energibars med jordnötssmör

energibars, no bake, jordnötssmör Om det nu är någon form av hysteri bland kidsen att ”bars” är det bästa mellanmålet som finns? Absolut! Mina barn skulle utan att tveka kunna lägga en halv månadslön på att köpa bars och äta så fort suget sätter in. Innan träning, efter träning, innan maten, efter maten, när man har tråkigt, när man bara är sugen på något gott. För det är ju just vad dessa energibars är. GODA!
Därför var den här mamman tvungen att testa recept på hemgjorda energibars med jordnötssmör. Till en bråkdel av kostanden mot de vi köper i affären. energibars, no bake, jordnötssmör

Och självklart med ett något bättre innehåll. Men man ska inte lura sig och tänka att detta är något som är nyttigt eller hälsosamt. Även om det såklart är bättre än många av de alternativ som finns i handeln idag.

Du kan såklart fylla på dessa bars med ännu mer energi och protein. Kanske ha i lite kokos? Chiafrön? Ja och om du inte tål jordnötter går det såklart bra att ta vilken sorts nötsmör du gillar allra bäst.

energibars, no bake, jordnötssmör

Jag använder ALLTID osötat, helst ekologiskt jordnötssmör i mina recept. Chokladen jag toppat mina energibars med är en mörk choklad med flingsalt.

Det blir ett lyxigt mellanmål, något gott att ta till 15-kaffet och helt perfekt att ha hemma i kylen/frysen och ta fram när man behöver lite snabb energi som ändå inte bara är socker.

Jag tycker dom håller ihop bäst om de förvaras i kylen/frysen.

Min plan var att göra dessa på puffat ris. Vilket jag trodde jag hade hemma. Men det visade sig vara Rice Krispies i påsen. Men du kan ta det du föredrar. Dock är det mindre mängd socker i puffat ris, så nästa gång testar jag nog det!

Hemgjorda energibars med jordnötssmör ca 10 st mindre:

2 1/2 dl jordnötssmör
3 dl havregryn
2 dl puffat ris/Rice Krispies
honung efter smak
ca 100 g mörk choklad
flingsalt

Blanda samman jordnötssmör, havregryn och puffat ris/Rice Krispies i en skål. Smaka av och tillsätt honung efter smak. Jag hade i ungefär 1 msk.

Ha upp den lätt kletiga smeten i silikonform/muffinsform och tryck ner smeten ordentligt så barsen håller ihop. Låt stå i frysen i cirka 20 minuter. Smält chokladen och ringla den över barsen. Toppa med flingsalt. Förvara i en burk med tätslutande lock i frysen.

 

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Enchiladas med kyckling och paprika

Nästa inlägg

Enchiladas med kyckling och paprika- food prep!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x