Enchiladas med kyckling och paprika- food prep!

Enchiladas med kyckling och paprika

Förra veckan tog jag och lagade inte mindre än 3 måltider för att ha färdiga och bara gratinera/värma på. Det kändes helt klart som om hela veckan gick ungefär 50% lättare att ta sig igenom. Att förbereda middagar för kommande vecka är som att ge sig själv ett par timmar till per dygn. Och vem vill inte ha det liksom.

Ett recept som är perfekt att förbereda på söndagen och sen bara gratinera när de ska ätas är enchiladas. Här har jag gjort med kyckling och paprika. Förbered allt, plasta in och låt stå i kylen tills de ska ätas. Då behöver du bara gratinera i ugnen och göra en sallad till. Middagen står klar på 15 minuter.Enchiladas med kyckling och paprika

Torsdags-Linnéa tackar söndags-Linnéa för att hon tänkte på henne och ville underlätta!  Det kommer garanterat bli mer mat i den här stilen här på bloggen framöver!

Enchiladas med kyckling och paprika:

3 paprikor
2 vitlöksklyftor
700 g kyckling
2 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
2 msk lökpulver
2 tsk örtsalt
cayennepeppar efter smak
tortillabröd
1 burk salsa, valfri styrka
3 dl creme fraiche
riven ost

Kärna ur och skiva paprikan fint.
Skala och finhacka vitlöken. Strimla kycklingen tunt. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kryddor och vitlök på medelvärme. Tillsätt kyckling och paprika. Stek tills kycklingen är genomstekt. Blanda i 1/2 burk salsa. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor om det behövs.
Lägg ut ett tortillabröd i en ugnsfast form. Ha i av den stekta kycklingen och paprikan. Rulla ihop till en tight rulle. Upprepa med resterande mängd kyckling tills formen är full.
Blanda i resten av salsan i crème fraîchen och bred ut detta över de ihoprullade tortillabröden. Toppa med riven ost.


Så här långt kan du förbereda flera dagar innan du ska äta. Plasta in formen och ställ in i kylen.
Värm sedan ugnen till 225°C och gratinera formen med enchiladas i ca 15 minuter. Servera med sallad och middagen är klar!

 

Jag har inte testat, men du borde kunna göra detta i en aluminiumform och frysa in den ogratinerad. Tag fram formen ur frysen på morgonen och låt tina under dagen. Sen är det bara att köra in den i ugnen innan middagen och allt är klart på ett litet kick!

 

Brukar du förbereda mat på helgen som ska ätas i veckan?

 

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
8 månader sedan

Jag och min sambo gör lite matlådor på söndagar som vi kan ha på veckan men potatis eller pasta kokar dan före om ska vara till. Lagar oftast i glasformar som vi delar på en-samtidigt sparar man på diska av en större form. Oftast blir det två olika sorter vi gör för då blir det inte så enformigt.
ha en bra kväll.

fläskfilégryta, fläskytterfilégryta, gryta, fläskkotlettgryta

Nästa inlägg

Sensommarens 5 godaste recept på grytor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x