htipiti- grekisk paprikaröra med fetaost

htipiti- grekisk paprikaröra med fetaost

Grillsäsongen är här! Vilket innebär att tiden för alla goda röror och såser också har anlänt. Jag bor i en familj där 2 personer skulle kunna äta bea till exakt ALL mat. En person som endast äter rhode islanddressing och kall dillsås.
Och så är det jag, som älskar alla kalla såser och röror som finns.

Min go to- röra är den här paprikaröran. Som är en variant på muhammara, en klassiker från mellanöstern. Jag har dock i solroskärnor istället för valnötter. Den har hängt med på otaliga midsommarfiranden, grillkvällar och födelsedagar.

Men idag bjuder jag alltså på den här grekiska varianten, med fetaost i. Mixa så slätt du önskar. Jag gillar när den är rätt välmixad och inte så stora bitar av varken fetaost eller paprika.
Jag öser gärna i massor av färska örter som basilika och persilja. SÅ gott!

Servera med grönsaker, till ett gott bröd eller till grillmiddagen. Så mumsigt!

htipiti- grekisk paprikaröra med fetaost:

ca 200 g grillad paprika
150 g fetaost
1 näve färsk basilika/persilja
2 msk olivolja
ca 1 msk citron
örtsalt

Lägg grillad paprika, fetaost och örter i en matberedare.  Ringla över oljan. Mixa till önskad konsistens. 

Smaka av med citron och salt.

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
klassisk köttfärssås, bolognese, köttfärssås

Nästa inlägg

Min bästa pasta med köttfärssås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x