Paprikakröra

paprikaröra, kall sås, muhammara, dippsås, paprikasås,

Idag vill jag tipsa er om ett kärt recept som lagats så många gånger här hemma. Nämligen min paprikaröra. Med inspiration från  klassisk muhammara. Men istället för valnötter brukar jag använda solroskärnor. Jag tycker det blir så mycket godare.paprikaröra, kall sås, muhammara, dippsås, paprikasås,

Den här paprikaröran har jag serverat till midsommar, bidragit med till bufféer, till grillkvällar, till kyckling, som dippsås- ja men till allt.

Jag köper ofta på mig grillad paprika på burk på tex Willys, där brukar det finnas lite större burkar. Tips, tips!

Välj hur stark paprikaröra du vill ha genom att anpassa mängden Tabasco. Gör du den en dag eller så i förväg kan smakerna bli lite mer intensiva, så jag brukar ta det lite lugnt med att göra den allt för stark för början. Det är bättre att smaka av innan den serveras.

Paprikaröra:

ca 300 g grillad, inlagd paprika
2 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta
saft från 1/2 citron
1/2 dl olivolja
salt
några stänk Tabasco

färsk persilja
granatäpple

Lägg paprika, solroskärnor, vitlök och saft från 1/2 citron u en matberedare. Mixa till önskad konsistens. Jag gillar när det är lite textur och bitar kvar av solroskärnorna.
Tillsätt oljan och rör om väl. Smaka av med salt och Tabasco.

Bred ut på ett fat eller i en djup skål. Finhacka persiljan och strö över tillsammans med granatäpplekärnor.

Ni bara måste testa det här, så himla gott!

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
asiatisk kyckling, asiatisk gryta, asiatisk mat

Nästa inlägg

Första vardagsveckan i januari- vardagsmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x