4 goda röror

Rörornas storhetstid är nu. Till alla härliga grillkvällar vill man inte vara utan goda röror. Men jag vill även slå ett slag för att ha en eller ett par redo i kylen. De förgyller vilken halvtråkig sallad som helst. Perfekt att piffa upp en lite skral rest som finns kvar i kylen. Eller varför inte göra om till en god kycklingröra att fylla pitabröd med?
Först ut är htipiti- grekisk paprikaröra med fetaost. Det är smakrikt, det är krämig, det är perfekt att servera till grillat i sommar.

Något ALLA borde klara av att göra, det är en hyfsad tzatziki. Där någonstans är min lägstanivå ändå. Ät den med lite friterat libabröd till förrätt, som del av en större buffé med massa smårätter, till grillat eller vad nu du tycker den passar till.
En annan slags paprikaröra jag fullkomligen ÄLSKAR, det är den här paprikaröran. En variant på muhammara, men jag gör min på solroskärnor istället för valnötter. Jag tycker det blir mycket godare så!
Jag gjorde den här till midsommar och mixade då även i en grabbnäve med färsk persilja. Det blev verkligen gott och det var inte ens en liten klick röra kvar!
En annan klassiker i detta hushåll är denna krämiga fetaostdipp. Här som en extra lyxig variant med rostad vitlök som grädden på moset. Älskar syran från fetaosten och djupet den får av den rostade vitlöken.
Alla 4 av dessa röror är älskade klassiker hemma hos oss som vi gör om och igen, sommar, efter sommar!