Vet ni, första dagen min bok, Gott att ge bort fanns att köpa var det den bok som sÄlde nÀst bÀst pÄ Bokus!! Och det mina Àlskade lÀsare, tackar jag er för! Tusen tack för alla era fina kommentarer, jag hoppas att ni kommer Àlska boken lika mycket som jag gör nÀr ni fÄr hem den.
HĂ€r hemma susar dagarna förbi och det Ă€r midsommar redan i morgon. Ăven om vĂ€dret inte kĂ€nns sĂ„ vĂ€rst midsommaraktigt idag, hĂ€r vrĂ€ker det verkligen ner och det ser inte ut som det har en tanke pĂ„ att sluta..
Om ni som jag, har ett riktigt regnvÀder utanför fönstret ja dÄ har jag det perfekta tipset pÄ hur dagen kan fördrivas. Koka en omgÄng rabarbersaft! Om du kÀnner dig givmild tar du med dig en flaska i morgon om du Àr bortbjuden pÄ midsommargalej. Om inte behÄller du allt sjÀlv och har att njuta av i sommar!
Cirka 2 liter rabarbersaft:
2 kg rabarber (cirka 4 liter)
1 liter vatten
10 dl strösocker (5 dl per avrunnen saft)
2 krm natriumbensoat
Skölj och skÀr rabarbern i slantar, ha upp dem i en stor kastrull. HÀll över vattnet och koka upp. LÄt koka under lock i cirka 30 minuter eller tills rabarbern Àr helt mjuk. HÀll upp massan i en silduk och lÄt rinna av i minst 30 minuter. Pressa inte ur den sista vÀtskan, saften kan bli grumlig dÄ.
MÀt upp saften och hÀll den sedan i en ren kastrull, tillsÀtt sockret och lÄt saften koka upp. Tag av cirka 1 dl saft och rör ut natriumbensoatet, ha i detta i saften. HÀll upp pÄ vÀl rengjorda, varma flaskor. Förvara svalt och mörkt.
Detta recept finns inte med i boken, men mĂ„nga liknande detta. Ăr du nyfiken finns den att blĂ€ddra i hĂ€r.
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson
Rabarbersaft

SĂ„ gott med rabarbersaft! jag och mamma gjorde vĂ„r egna hĂ€romdan ocksĂ„, och sjĂ€lv har jag gjort rabarber och morotssylt đ
Jag blev skitglad nĂ€r boken var slĂ€ppt! BestĂ€llde den direkt! đ
Vad gott med rabarbersaft! Har ocksĂ„ lagat, men hur fick du din sĂ„ röd? đ Min Ă€r ljusare i fĂ€rgen tycker jag.
Ă h jag önskar att jag var duktig pĂ„ sĂ„nt husligt, typ göra saft…
Och vill sÀga att din bild Àr vÀldigt fin!
sÄg riktigt gott ut, svalkande liksom.
Ă h, vad kul med din bok!! Den Ă€r helt klart vĂ€rd att bli en bĂ€stsĂ€ljare đ Och rabarbersaft Ă€r himmel pĂ„ flaska <3
Scorett brukar ha mcyekt bra, stilrena stf6vlar med olika storlekar pe5 skaften. Brukar ve4l ligga pe5 ca: 1200-1500 kronor. Se5g e4ven att Zizzi hade snygga, lite bredare stf6vlar.Ff6rresten, e4r det bara jag som tycker att Lindex ff6rbe4ttrat sin tjockisruta? Finns en del grejer kvar att jobba med, men nuff6rtiden hittar jag ganska mcyekt plagg som jag faktiskt VILL ha!
Oj vad gott! MÄste nog ta och lyfta pÄ rumpan och köpa din bok!
Ă h, tack för det receptet! Jag Ă€r nĂ€mlingen inne i en galen nestinghysteri nu och har fĂ„tt för mig att jag ska börja sylta och safta đ
à h sÄ gott. Jag brukar blanda i lite röda vinbÀr i min saft. Urgott!
Hut mycket vinbÀr brukar du ha i?
Ahh gottigt med rabarbersaft…ska nog se till att gora det ocksa hemma nu blev jag ju sugen:)
Vart tog du vÀgen? bebis pÄ G??
Hejsan! TĂ€nkte bara sĂ€ga yihoo!! för idag ska jag hĂ€mta ut din bok pĂ„ posten! đ Ser att du varit borta nĂ„gra dagar ocksĂ„ och gissar att det Ă€r bebis pĂ„ vĂ€g đ Du sa vĂ€l att du va berĂ€knad kring midsommar? Ă H va spĂ€nnande! Hoppas allt gĂ„r bra, grattis och lycka till! Kram
Jag har hört skvallret pĂ„ omvĂ€gar (gemensamma bekanta) GRATTIS đ đ
Tack gulliga du för det lilla paketet i brevlÄdan!
Skrev ett par rader om din underbara bok igÄr!
http://ellasinspiration.blogg.se/2011/june/linneas-skafferi-i-bokform.html
Den kommer att sÀlja som smör i strÄlande solsken!
Kram Karin
rabarbersaften var utsökt men jag tog i lite citron saft det vart jÀtte gott sÄ jag rekommenderar att ha i lite citron saft:)
MÀrker du nÄgon skillnad i smak pÄ saften beroende pÄ om du anvÀnder spröda stjÀlkar eller lite grövre?
mmm. genial oppskrift! skal prĂžves!
Rabarbersaft mĂ„ste ju vara det bĂ€sta som finns! Min farmor kokar alltid en massa och brukar skicka med oss barnbarn hem nĂ€r vi varit hos henne och den Ă€r verkligen nĂ„got man kan njuta av đ
Tack för tipset! Det var jÀttegott. Jag har tidigare anvÀnt det hÀr receptet http://recepttorget.se/rabarbersaft/, men ditt var bÀttre.
8J8jB6 I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Really Great.
Interesting article, thanks. Could you explain the second paragraph in more detail please?
That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise information Thanks for sharing this one. A must read post!
A big thank you for your article post.Thanks Again. Much obliged.
Enjoyed every bit of your blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]that may be the finish of this post. Right here youÂll obtain some sites that we consider youÂll value, just click the links over[…]
Google
The time to study or take a look at the content or internet sites we have linked to below.
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated data, nonetheless genuinely really worth taking a appear, whoa did one learn about Mid East has got extra problerms at the same time […]
galeria sztuki
[…]The information mentioned in the post are several of the top obtainable […]
future technology predictions
[…]here are some links to websites that we link to simply because we feel they’re worth visiting[…]
WiYnE
[…]very handful of sites that take place to become in depth below, from our point of view are undoubtedly well really worth checking out[…]
Filipino Speaker
[…]here are some hyperlinks to sites that we link to simply because we consider they’re really worth visiting[…]
see this here
[…]here are some hyperlinks to web-sites that we link to mainly because we assume they are really worth visiting[…]
Find your Friends
[…]below you will obtain the link to some sites that we assume you must visit[…]
facebook PDR training
[…]just beneath, are many completely not connected websites to ours, nevertheless, they’re certainly worth going over[…]