Enkel kålsallad med oregano

Enkel kålsallad med oregano

Veckans sallad: Det blir en enkel kålsallad med oregano. Som den klassiska pizzasalladen. Fast här med både rödkål och vitkål. För det blir så otroligt vackert. Och med en nypa oregano eller två i. För att det blir så otroligt gott.

Jag älskar att göra en större omgång sallad och ha redo i kylen inför veckan. Sen serverar vi stavar av morötter nästan varje dag. Kanske majs eller paprika och tomater. Beroende på vad vi äter.

-Asiatisk morotssallad är gott att göra och ha färdig att bara plocka fram.
– Treveckorssallad är också perfekt att fylla upp en stor burk med.
– Sallad med jordnötsdressing är fint att ha redo och äta av under veckan.

Jag använder den här mandolinen för att få till riktigt fina strimlor av kål. Det är ett favoritredskap vi använder flera gånger i veckan här hemma.

Visste du att vit och rödkål är en väldigt bra källa till många viktiga vitaminer och mineraler?
100 g vitkål täcker ca 57% av ditt dagliga vitamin C behov. Bra va?

Jag höftar ofta när jag gör min pizzasallad. Smaka dig fram hur syrlig du vill ha din. Men det här är bra att utgå ifrån.

Enkel kålsallad med oregano:

ca 300 g vitkål
ca 300 g rödkål
3 msk olivolja
3 msk vinäger
1 tsk salt
svartpeppar
torkad oregano

Strimla kålen fint med en vass kniv eller en mandolin. Ringla över olja, vinäger, ha på salt, svartpeppar och oregano. Rör om väl. Låt gärna stå minst 30 minuter innan servering. Smaka av om du vill krydda upp med mer salt, svartpeppar eller oregano.

Håller minst en vecka i kylen i burk med tätslutande lock.

Krångligare än så behöver det inte vara att göra sallad inför veckans matlådor/middagar.

De här burkarna är perfekt att ha upp salladen i och ta med till jobbet.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fisk i ugn, torsk i ugn, ugnsbakad torsk, fisk

Nästa inlägg

Vardagsmat, 5 goda och enkla recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x