Fyllda dadlar

fyllda dadlar

Nytt till jul för oss i år blir de här fyllda dadlarna.

För någon vecka sedan mixade jag ihop ett hasselnötssmör -med pepparkakskryddor!
Förutom att jag har toppat gröten med den här härligheten passade jag även på att fylla lite dadlar. Som jag dessutom kryddade med pepparkakskrydda och toppade med flingsalt. Perfekt som julgodis men också som ett enklare mellanmål.

Dadlar är ju en väldigt bra grej. Du kan äta dom precis som dom är, fylla dom med ost eller som här med lite nötsmör. Jag hittade stora och fina dadlar på Lidl i en burk. Perfekt nu till jul!

Självklart kan du göra egen pepparkakskrydda. Det är hur enkelt som helst. Men det är också väldigt enkelt att köpa en påse färdigblandad pepparkakskrydda och bara plocka fram.

De här fyllda dadlarna är bara att göra i förväg och sedan förvara i kylen. Allra godast är de rumstempererade tycker jag.

Efter att ha testat lite olika metoder insåg jag att en tesked fungerade allra bäst att använda till att fylla dadlarna med.

Fyllda dadlar:

medjoodadlar
nötsmör (jag använde mitt hasselnötssmör)
pepparkakskrydda
flingsalt

Fyll varje dadel med lite mindre än en tesked hasselnötssmör. Lägg ut på en tallrik. Pudra över pepparkakskrydda och toppa med flingsalt.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Julig Aperlol spritz med glögg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x