Ja, eller rättare sagt vinnarna är:
Sara med sina parmesanskorpor
Allt man behöver är:
Parmesan
Peppar
1. Riv osten fint
2. Strö ut i små runda högar på bakplåtspapper med jämna mellanrum
3. Platta till varje hög försiktigt och peppra efter smak
4. Grädda i övre delen av ugnen i 175 grader i ca 5 min, tills osten blivit krispiga
5. Låt svalna!
och Sandra med Parnesanfyllda potatisrullar:
Parmesanfyllda potatisrullar
4 port
450 g mjölig potatis
ca 3 dl vetemjöl
salt, svartpeppar
riven muskotnöt
1 ägg
1 kruka basilika
3 msk ströbröd
1 dl färsk riven parmesan
1 msk olivolja
smör till aluminiumfolie
tomat- och zucchinisås
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 burk krossade tomater (400 g)
Skölj potatisen och koka den 25 minuter. Skala den och pressa den genom en potatispress. Blanda ner mjöl, salt, peppar, muskot och arbeta samman till en deg. Täck över. Låt vila 15 minuter.
Hacka basilikan och blanda den med ströbröd och parmesan. Kavla ut potatisdegen till en rektangel. Pensla degen med olja och lägg på fyllningen. Rulla ihop degen från kortändan.
Smöra en bit aluminumfolie ca 20×75 cm. Lägg potatisrullen på ena halvan av folien och vik över den andra halvan. Vik in de tre öppna kanterna, 1 cm i taget 2-3 gånger, så att paketet blir riktigt tätt. Koka upp rikligt med vatten. Lägg i potatisrullen och sjud ca 30 minuter på svag värme.
Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Tärna zucchinin fint. Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök tills den mjuknar. Tillsätt oregano, zucchin och tomater. Krydda med salt och peppar. Lägg locket på och låt sjuda i 15 minuter.
Ta upp potatisrullen och skär den i skivor. Servera med tomatsåsen!
Tusen tack alla ni som var med och tävlade, jag fick massor av inspiration genom att läsa alla era underbara recept!
Eftersom det är alla hjärtans dag hade jag tänkt bjuda på smarriga cupcakes som jag bakade igår, men kameran är på vift idag, så vi får helt enkelt spara det till i morgon istället!