Chokladcupcakes

 

Nu har jag invigt mina fina formar jag köpte i veckan. Jag kan meddela att de fungerade utmärkt att baka i, enligt rekomendationerna på förpackningen skulle man fylla formen till hälften med smet, jag skulle nog säga 3/4. Nu måste jag bara komma ihåg att köpa flera av dessa. De skulle nämligen passa perfekt att använda när jag fyller år i juli, eller varför inte till midsommar? Ni kommer väl ihåg att tävla om en förpackning med de här fina formarna? Än har ni ett par timmar till på er!

 

Nu till receptet. Jag tycker ofta att chokladmuffins kan bli aningens torra, därför tillsätter jag gärna yoghurt, fil eller creme fraiche i dessa recept. I dag testade jag att ha i creme cheese, jisses så goda de blev! Om det var färskosten eller all choklad som gjorde det, ja det vet jag inte riktigt, men goda blev de!

Jag har en burk där jag sammlar chokladbitar som blir över när man bakar, ibland måste den rensas ur då det blir så mycket småbitar och smul i den. Ca 75 g blandad choklad fick jag ur burken och det passade perfekt att ha i dessa cupcakes!

 

Chokladcupcakes ca 16 st:

 

125 g smör

3 dl socker

2 ägg

100 g creme cheese

3 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

75 g choklad (jag blandade mjölk, vit och mörk choklad)

 

Rör socker och smör riktigt mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sedan i färskosten och rör tills den är väl blandad med äggsmeten. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten, blanda väl. Hacka chokladen och blanda i den. Fyll formar med smeten och grädda i 25 minuter i 180 grader.

 

Receptet på den makalöst goda frostingen får ni i morgon, hittar du här!

 

Bild: Linnéas Skafferi

 

0
Kommentera
ANNONS

Tävla!


Som utlovat, här kommer en liten alla hjärtans dagtävling. Igår spenderade jag hela dagen i Stockholm då jag var där i ett möte. Jag passade på att åka dit lite tidigare så jag fick tid över till att strosa runt. Från bästa fotografen Katja hade jag fått tips om att Åhlens tagit fram ursöta muffinsformar. Så jag slank in där och hittade dessa bedårande små mästerverk. Bara för att jag är så snäll och tycker så mycket om mina läsare köpte jag en förpackning åt mig och en till någon av er där ute. Eftersom det är denna hjärtliga helg så fick jag även med mig ett par handgjorda chokladpraliner från den kungliga hufvudstaden som jag skickar med i paketet.

Nu vill jag höra ert allra bästa alla hjärtans dagtips, smått som stort. Lämna en kommentar här och ni har fram till söndag 14/2 kl 20.00 på er.

Lycka till!

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

0
Kommentera

Be mine, valentine!

 

 

På söndag är det alla hjärtans dag, jag fick en förfrågan om jag inte kunde göra som förra året då jag veckorna innan 14 februari la upp olika förslag på desserter som passar denna kärleksfulla dag. Tyvärr har jag inte haft tid med detta i år, men jag tänkte ändå tipsa er om smått och gott som kan passa. Jag tycker man skall ta alla tillfällen man kan till att fira lite extra, därför kommer det dyka upp en liten tävling här under eftermiddagen/kvällen. Så håll utkik!

 

I år infaller ju alla hjärtans dag på en söndag, vilket enligt mig gör det helt rättfärdigat att fira även på lördagen. Eller hur? Vi skall först gå på bio och sen blir det middag inne i stan med goda vänner. En perfekt lördagskväll om ni frågar mig! Men för er som stannar hemma och har kärleksmys, här kommer ett par desserter jag mer än gärna skulle bjuda på:

Hallon & Vit chokladpaj

 

Hallongrädde

 

Macarons- Färga de röda för extra kärleksfull känsla


Hjärtliga bakelser

 

Hallonglass med sega maränger

 

 

För er som använder er av spotify  så har jag knåpat ihop en liten kärlekslista med de bästa kärlekssångerna!

 

Hur skall ni fira alla hjärtans dag?

 

 

Bild www.bhg.com

 

0
Kommentera

Kalle Ankakaka

 
 
kalleankakaka
.
Här på bloggen tänkte jag visa er ett av mina favoritrecept när det kommer till mjuka kakor. Det är en härlig chokladkaka som är fylld med mjuk och len smörkräm. Mamma brukade göra denna till advent när vi var små, då dekorerade hon den med hjälp av en mall och florsocker, ett ljus på kakan. Ett riktigt kärt barndomsminne och trotts sin enkelhet är kakan riktigt god! Vill man går det bra att smaksätta smörkrämen med lite kallt kaffe.

Varför den heter Kalle Ankakaka har jag ingen aning om, känner du igen kakan? Vad heter den hos dig i så fall?

Kalle Ankakaka:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1 1/2 dl vatten
3 msk smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör i det i äggsmeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Koka upp smöret och vattnet. Häll det i smeten och rör smeten jämn.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm. Bred den över ena bottnen, lägg över den andra och pudra florsocker över kakan.
Bild: Katja Kristoferson

75
Kommentera

Ägg

 

Så var det redan söndagkväll och den här helgen har bara rusat förbi. Här hemma har vi haft fullt upp med allt från att renovera badrum till att göra smörgåstårtor. Dock höll jag mig ifån badrumsrenoveringen, jag hade fullt upp med att koka kaffe och laga mat till snickarna så de förblev på bra humör. Det är bäst att hålla sig till det man är bra på.

 

Idag smet jag dock ifrån köket för att dels ge mig ut på en promenad i det härliga vädret, vilken galet fin vinterdag vi har haft här idag! Efter att ha promenerat och druckigt kaffe hos mormor och morfar åkte jag och mamma iväg och köpte ägg. De köper då och då ägg på en liten gård ett par kilometer ifrån där vi bor. Där finns äggen i ett av uthusen, du tar dina ägg, lämnar pengar i en burk och skriver upp på en whiteboard-tavla vem som har hämtat ägg och hur mycket. Bättre än så kan det inte bli. Lyckliga hönor ger godare ägg och nog märker man allt skillnad på ägg som kommer från ett litet ställe mot äggen du köper i affären.

 

Jag har tyvärr ett litet kylskåp och har fått tänka till på vad som egentligen behöver stå i kylen. Ägg är en produkt som fått flytta ur kylen och står nu i en fin burk på köksbänken. Nu gör jag av med ganska mycket ägg, så jag har  bra omsättning på äggen men inte ett enda har blivit dåligt. I sommar kanske det blir annorlunda då det blir bra mycket varmare här inne, men för nu fungerar det bra!

 

Bild: Linnéas Skafferi

17
Kommentera