Nu har jag invigt mina fina formar jag köpte i veckan. Jag kan meddela att de fungerade utmärkt att baka i, enligt rekomendationerna på förpackningen skulle man fylla formen till hälften med smet, jag skulle nog säga 3/4. Nu måste jag bara komma ihåg att köpa flera av dessa. De skulle nämligen passa perfekt att använda när jag fyller år i juli, eller varför inte till midsommar? Ni kommer väl ihåg att tävla om en förpackning med de här fina formarna? Än har ni ett par timmar till på er!
Nu till receptet. Jag tycker ofta att chokladmuffins kan bli aningens torra, därför tillsätter jag gärna yoghurt, fil eller creme fraiche i dessa recept. I dag testade jag att ha i creme cheese, jisses så goda de blev! Om det var färskosten eller all choklad som gjorde det, ja det vet jag inte riktigt, men goda blev de!
Jag har en burk där jag sammlar chokladbitar som blir över när man bakar, ibland måste den rensas ur då det blir så mycket småbitar och smul i den. Ca 75 g blandad choklad fick jag ur burken och det passade perfekt att ha i dessa cupcakes!
Chokladcupcakes ca 16 st:
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
100 g creme cheese
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
75 g choklad (jag blandade mjölk, vit och mörk choklad)
Rör socker och smör riktigt mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sedan i färskosten och rör tills den är väl blandad med äggsmeten. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten, blanda väl. Hacka chokladen och blanda i den. Fyll formar med smeten och grädda i 25 minuter i 180 grader.
Receptet på den makalöst goda frostingen får ni i morgon, hittar du här!
Bild: Linnéas Skafferi