Lagom så här till nyårsafton kommer bok nr fem ut som innehåller massor av härliga desserter. Allt från den klassiska glace au four till en ny variant på marängsviss.
Men mitt allra säkraste recept, som alltid blir bra, är otroligt gott och är riktigt busenkel att göra, ja det är denna cheesecake. Variationsnöjligheterna är oändliga, ha i likör, choklad, frukt eller bär. Bara din fabtasi sätter gränser.
I min mammas receptbok heter detta recept philadelphiaglass, så det får den även göra här!
Philadelphiaglass 8 portioner
3 ägg
1 dl strösocker
300 g philadelphiaost
3 dl grädde
10 digestivekex
Separera äggvitan från gulan och vispa äggvitan till ett hårt skum. Rör sedan socker och äggulor pösigt. Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Vispa grädden hårt och rör i smeten med philadelphiaost. Vänd sist i äggvitorna.
Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på en form med löstagbar kant. Häll i smeten och släta ut med hjälp av baksidan på en kall sked.
Frys i minst fyra timmar, tag fram den ur frysen ca 20 minuter innan den skall serveras, då hinner den bli krämig och god.
Vad skall ni ha till dessert på nyårsafton?
Bild: Katja Kristoffersson