Nu är kanske inte glass det man förknippar mest med julen. Just därför testade jag idag att göra lite julglass. Glassmaskinen jag fick i födelsedagspresent har stått nedpackad sedan vi flyttade och det var hög tid att låta den arbeta lite ikväll. Lite kanel, ingefära och ett par pepparkakor senare så var julglassen klar!
Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda grädden med mjölken i en kastrull och låt det sjuda med kanelstången i ca 5 minuter. Häll den varma gräddmjölken över äggfluffet och rör om ordentligt. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt detta sjuda ett par minuter under konstant omrörning. Tillsätt malen kanel och ingefära, rör om ordentligt. Detta får nu stå och svalna. Tag ur den hela kanelstången och följ sedan instruktionerna på din glassmaskin. Har du ingen glassmaskin? Häll då upp glassen i en bunke med tätslutande lock och rör om var 20 de minut under ca fyra timmar.
Smula sönder en pepparkaka över varje portion glass.