I morgon kommer som sagt småkakor ut som första bok, jag tänkte ge er läsare en glimt av vad boken innehåller. Som första recept ligger biscotti, de går att variera i det oändliga med smaksättning, men här kommer en variant med choklad.
Biscotti, ca 35 st:
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ned dem. Finhacka sedan chokladen och blanda i den. Rör tills smeten är slät. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något. Grädda längderna i 175 grader i ca 20 minuter. Tag ur plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt, bitarna skall bli ca 2 cm breda.
Ställ tillbaka plåten och grädda ytterliggare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
Alternativ smaksättning:
Byt ut chokladen mot 1 dl kokos och saften från 1 lime.