Lunchbox

Det är bara att inse fakta, din medhavda lunch blir så mycket roligare och framför allt godare i en snygg matlåda! Bort med alla gamla glassbuttar och handla hem lite nytt och roligt. Det första som jag tänker på när jag hör ordet matlåda så är det faktiskt Tupperware, jag vet att det känns lite lagom 80-90-tal att handla Tupperware grejer, men man kan inte säga annat än deras produkter har fantastisk kvalité.

Den ursnygga lunchboxen, MealKit som ni ser på bilden kan köpas hos Light My Fire och kostar 159 kr!

Hur ser ditt förråd av matlådor ut? Nytt och frächt eller fullt med gamla trotjänare från 1900-talets senare hälft?

bild:lightmyfire.se

0
Kommentera

Söndagslunch

 

Här hemma fortsätter vi att äta god skinka. Idag tog den form av en perfekt söndagslunch som bestod av pestopasta, skinka, tomater, paprika och krutonger.

Krutongerna gjorde jag av en bit överbliven ciabatta med soltorkade tomater. Perfekt smaksättning till en pastasallad.

 

Pastasallad med skinka, två port:

3 skivor rökt skinka

2 dl creme fraiche

2 msk grön pesto

1 paprika

1 ask körsbärstomater

2 port kokt fullkornspasta

salt & peppar

1 bit bröd

 

Blanda creme fraichen med peston, rör ihop pestosåsen med den kokta pastan. Skär sedan skinkan och paprikan i kuber, tomaterna kan du halvera. Blanda sedan detta med pastan

Skär brödet i bitar och stek dem i en het panna. Krydda med salt och peppar, ringla lite olivolja över de knapriga brödbitarna. Lägg allt i en stor skål och finhacka eventuellt lite basilika som du strör över.

 

 

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

E-nummerfri skinka i het sås

 

 

Förra veckan fick jag hem två helt e-nummerfria skinkor från Ridderheims, en rökt och en kokt.  Båda skinkorna smakade riktigt bra, den rökta skinkan hade inte ett spår av smakförstärkare utan den rökta smaken ska komma från själva rökningen av skinkan.  Det gillas skarpt!

 

Idag använde jag en del från den rökta skinkan till en het pasta. Jag är inte jätteförtjust i varm skinka därför lät jag skinkan vara på sidan om. Självklart går det bra att blanda i den i såsen om man så föredrar. Jag köpte torkad piri piri och hade i, det blev aningen starkt så nästa gång blir det en lite mindre mängd chili!

 

Pasta med het sås och skinka 4 pers

 

2 vitlökslyftor

torkad piri piri

1 paprika

2 tsk röd currypasta

salt

peppar

2 dl grädde

2 dl mjölk

persilja

rökt skinka från Ridderheims

 

Finhacka vitlöken och chilin, skär paprikan i bitar. Stek detta i en kastrull eller stekpanna. Se till att inte ha för hög värme då vitlöken lätt bräns vid. Blanda i currypastan, salt och peppar. Låt detta fräsa ett par minuter. Slå över grädde och mjölk. Det här får nu koka tills pastan är klar. Skär ned skinkan i kuber och blanda den med finhackad persilja.  Lägg upp pastan på djupa tallrikar, slå över såsen och toppa med skinkan.

 

Bryr du dig om i fall din mat innehåller E-nummer?

 

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Cookalong

 

Ni har väl inte  missat att TV4 sänder sin version av cookalong med start ikväll kl 20,00. Inköpslista med allt du behöver för att hänga med i kvällens program hittar du r. Själv tänker jag inte försöka mig på att laga i takt med Tina, däremot sitter jag säkerligen bänkad framför tv:n. Det är ju så underhållande att se andra arbeta!

Jag hoppas verkligen att detta program håller samma kvalité som Gordons mycket underhållande version, då kommer måndagskvällarna bli något att längta till!

 

0
Kommentera

Tomatsås

 

 

Ok, jag vet att det inte finns något som heter pastalicious. Men ordet ligger bra i munnen och så gjorde även denna pasta. En delicious pasta kan faktiskt inte bli så mycket annat än pastalicious!

Pasta med tomatsås kan vara bland de första maträtterna jag lärde mig att tillreda, men jag vill påstå att det är en ypperlig maträtt att starta sina matlagninskunskaper med! Den kostar dig inte många kronor att laga, det går fort, den smakar fantastiskt (förhoppningsvis i alla fall) och den går att variera i det oändliga. Eftersom den går att göra på så många olika sätt kan dock de fördelar jag nämnde tidigare ändras, vill du kan man få till en tomatsås som blir dyr och tar en ohygglig tid att tillreda. Men detta är inte ett sådant recept, jag tror vi hamnar någonstans i mitten, det är inte den billigaste jag gjort, men inte heller den dyraste.

Grunden består som vanilg av lök, vitlök och krossade tomater. Den här gången tillsatte jag bitar av härligt stark korv. Då vi tydligen lyckats hamstra ölkorv så det står härliga till i sommar fick även en sådan följa med i tomatsåsen. Det blev riktigt lyckat!

Tomatsås med korv:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fp krossade tomater (eller ännu hellre, hela tomater på burk som du mosar själv, mer jobb men även mer smak)
en rejäl skvätt balsamvinäger
salt & peppar
torkad chili
2 starka korvar
1 smakrik ölkorv
10 st körsbärstomater

Finhacka lök och vitlök, stek den mjuk i en kastrull. Slå över de krossade tomaterna, balsamvinäger, salt, peppar och finhackad torkad chili. Låt detta puttra ordentligt. Stek undertiden korv och ölkorv. Ha i den stekta korven och körsbärstomaterna. Koka tills tomaterna börjar spricka. Koka pasta och blanda samman allt i en stor skål.
Middagen är serverad på 15 minuter.

bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera