Låda

I veckan gjorde jag en god broccolilåda på det som jag hittade i kylen, lite tomat, svamp och mozzarella fanns hemma och det blev ritkigt gott. Ibland kan det vara gott att byta ut potatisen mot något annat än pasta och ris, då är broccolilåda ett bra ocg gott allternativ. Perfekt mitt i veckan mat som går fort att göra och smakar smaskens!

Broccolilåda 4 port:

800 g fryst broccoli
2 vitlöksklyftor
persilja
salt & peppar
3 dl grädde
10 körsbärstomater
4 stora champinjoner
1 påse mozzarella

Koka broccolin ett par minuter i lättsaltat vatten. Finhacka undertiden vitlök och blanda den tillsammans med persilja, salt och peppar i grädden. Dela tomaterna och skiva svampen. Lägg broccolin i en ugnsfast form, ha i tomater och svampen. Häll grädden över. Skiva mozzarellan och fördela den jämt över. Gratinera i 20 minuter i 225 grader.

Om ni inte äter pasta, potatis eller ris till maten, vad har ni till då?

Bild: linnéas skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
milla
milla
14 år sedan

jag tål inte stärkelse, så jag brukar ha dinkel, bulgur eller quinoa 🙂

Isabella
14 år sedan

cous-cous

Yasemins kök
14 år sedan

Och broccoli är så nyttigt. Bra inspiration.

Jag brukar också köra bulgur ibland. Eller bröd om man kör pitabröd med fyllning exempelvis. 🙂

Caroline
14 år sedan

Det där lät jättegott! Jag som försöker dra ner lite på kolhydraterna, detta receptet blir perfekt! 🙂

Nora
14 år sedan

Bulgur är en kär favorit! Annar en god bönsallad så man får i sig lite kolhydrater. Bra blogg!! 🙂

Anna
14 år sedan

Helt bovete tycker jag är jättegott till det mesta!!

Filibabba
14 år sedan

det låter jättegott! 🙂

Hanna
14 år sedan

Mums. Det är faktiskt jättegott med broccoli, fast tyvärr är jag den ända i familjen som tycker det. Ler.

Jag hoppas du får en fin luciadag. Sköt om dig.

Lena Rollmar Kårén
14 år sedan

Vilken härlig blogg du har!

kram

Becka
14 år sedan

Bulgur och Couscous är bra alternativ till pasta, potatis och ris. Gott också och lättat variera!

Helene
Helene
14 år sedan

Låter gott! 🙂 Fin bild!

Chokladfreak
Chokladfreak
14 år sedan
Chokladfreak
Chokladfreak
14 år sedan

Mmm, det där ser jätegott ut, brukar också använda mig av broccoli när jag vill byta ut pasta, ris etc.

Catta
Catta
14 år sedan

Det där receptet skall testas! Jag brukar byta ut potatis/ris/pasta med varma grönsaker, typ morötter, blomkål och broccoli.

Tanja
14 år sedan

Skulle bli glad om du ville ställa nån fråga i min frågestund som avslutas imån kväll 🙂
Kram!

missh (jennie)
14 år sedan

va gott!!!

jag har faktiskt ALDRIG nån sån typ av kolhydr-källa till maten för jag äter inte sånt!
Jag äter burkchamoinjoner i massor!!! =D

Anonym
Anonym
14 år sedan

Lät som något jag skulle gilla! ett recept jag kanske ska testa..

Åsa/ En Sida Med Mat
14 år sedan

Kul variant på broccoli….
Såg verkligen supergott och nyttigt ut!

Sunda vardagen / Katarina
14 år sedan

Jag som inte äter direkt några kolhydrater hade nog satsat på att lägga till lite kött, och ha denna gratängen som ett tillbehör 🙂
Söt blogg!!

Nästa inlägg

Fika

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x