Fika

När man arbetar hemmifrån som jag gör blir det lätt så att man glömmer bort att både äta och dricka. Jag blir så inne i vad jag gör och blir tillslut väck av magen som börjar knorra och vill ha något i sig. Nu brukar jag inte ha speciellt svårt att komma på vad man kan äta, varken till frukost, lunch eller middag.
Men ibland orkar man bara inte göra något avancerat. Då tar jag alltid till min absoluta favorit, en kopp te, hårda smörgåsar med ost och ett kokt ägg. Passar perfekt som en lättare lunch eller eftermiddagsfika! Detta brukar även kunna vara en räddare i nöden när kylskåpet ekar tomt! Sen är detta enligt mig, löjligt gott. Jag förstår inte riktigt varför, kanske är det för att det är så enkelt?

Vad brukar du äta när du vill få i dig något snabbt eller när kylen är tom?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
charis
14 år sedan

Ligger hemma i svininfluensan nu så orkar nästan bara göra tortillas. Det vill säga valfri fyllning, klicka på det i 2 tortilla bröd, rulla ihop dem, strö över lite ost och in i ugnen. Toppa med creme fraiche och salsa. Mums filibaba! 🙂

Jenny.
14 år sedan

Var ju bara tvungen att köpa Aftonbladet igår. =0). Blir att julbaka lite till helgen minsann. Jag brukar också ta mig en kopp T och smörgåsar eller svänga ihop en lättare omelett med tomat och det som finns i kylskåpet. Ha en bra dag !!

Nina
Nina
14 år sedan

Vilken vacker bild!

Martina
14 år sedan

Te och smörgås är alltid en hit! Och så försöker jag stoppa i mig mycket frukt! Sen lyckas jag alltid göra för mycket till middag så det finns oftast rester i vårt kylskåp 🙂

Leila
14 år sedan

Scones eller smörgåsrån =)
Hehe snabbt och gott!

Sebastian
14 år sedan

Vilken underbar bild du tog. Nice =)

Birgitta Höglund's Mat
14 år sedan

Här finns alltid Gudbrandsdalen getmesost hemma. Skivar, brer smör på och gör några rullar av den till en kopp thé eller kaffe, när jag vill ha snabb energi. Suveränt gott fika. Är jag hungrig blir det varmrökt fläsk också. Kan låta konstigt för en del, men den här kombinationen är super 🙂

Här en länk till en av de första inläggen jag hade på min blogg i somras. Där är mitt favoritfika på balkongen bland blommorna.
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/12/morgonkaffe/

Therese Turesson
14 år sedan

Om jag vill göra något snabbt så blir det ofta en smoothie av något slag. Mums! 🙂

Danielle
14 år sedan

Jag har i princip alltid tortillas hemma och brukar sanbbt setka ihop Quesadillas, så himla gott och kan knappt gå snabbare. Perfekt också när man sitteroch pluggar eller läser en riktigt bra bok eftersom de går bra att äta med fingrarna

WHERE THE SUN GOES DOWN
14 år sedan

ha en bra dag=)

M
M
14 år sedan

Hej Linnéa! Jag följer din blogg oc varje inlägg men skriver sällan någon kommentar. Men idag vill jag bara tacka så mycket för det ursmaskiga räksoppereceptet häromdagen – mums!!! Perfekt och enkelt! Jättesmarrig! T.o.m. med räkskeptiska man gillade soppan – han åt den utan räkor, och det var minst lika gott. Tack än en gång!

Kram M

Josefine
14 år sedan

Havregrynsgröt med kanel i och lite kall mjölk på.

Birgitta Höglund's Mat
14 år sedan

Här finns alltid Gudbrandsdalen getmesost hemma. Skivar, brer smör på och gör några rullar av den till en kopp thé eller kaffe, när jag vill ha snabb energi. Suveränt gott fika. Är jag hungrig blir det varmrökt fläsk också. Kan låta konstigt för en del, men den här kombinationen är super 🙂

Här en länk till en av de första inläggen jag hade på min blogg i somras. Där är mitt favoritfika på balkongen bland blommorna.
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/12/morgonkaffe/

Nästa inlägg

Glögg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x