Här har det blivit riktig höst med kalla nätter och lite svalare dagar. Även om temperaturen orkar upp mot nästan 20 grader så är det ingen värme i luftern. Men solen skiner idag igen från en klarblå himmel och det var underbart skönt ute när jag gick morgonsvängen med hunden i morse.
Jag undrar just om jag kommer att få tid till att leta lite lingon i år. Folk sa att det fanns massor av blåbär, men de han jag inte med, likaså har ryktet om all den svamp som finns i skogen nått mig, men inte heller där har det funnits tid. Men hur är det med lingonbeståndet i år? Är det någon som varit ute och kollat läget? Om jag nu tar mig ut i lingonskogen, ja då skulle jag verkligen kunna tänka mig ett par illröda Viking på fötterna och denna urtjusiga regnkappa, allt för att försöka undvika att bli blöt! För den dagen jag väl tar mig i kragen och ger mig ut, ja då kan jag lova att det spöregnar!
Det är bara att inse fakta, din medhavda lunch blir så mycket roligare och framför allt godare i en snygg matlåda! Bort med alla gamla glassbuttar och handla hem lite nytt och roligt. Det första som jag tänker på när jag hör ordet matlåda så är det faktiskt Tupperware, jag vet att det känns lite lagom 80-90-tal att handla Tupperware grejer, men man kan inte säga annat än deras produkter har fantastisk kvalité.
Den ursnygga lunchboxen, MealKit som ni ser på bilden kan köpas hos Light My Fire och kostar 159 kr!
Hur ser ditt förråd av matlådor ut? Nytt och frächt eller fullt med gamla trotjänare från 1900-talets senare hälft?
Här hemma fortsätter vi att äta god skinka. Idag tog den form av en perfekt söndagslunch som bestod av pestopasta, skinka, tomater, paprika och krutonger.
Krutongerna gjorde jag av en bit överbliven ciabatta med soltorkade tomater. Perfekt smaksättning till en pastasallad.
Blanda creme fraichen med peston, rör ihop pestosåsen med den kokta pastan. Skär sedan skinkan och paprikan i kuber, tomaterna kan du halvera. Blanda sedan detta med pastan
Skär brödet i bitar och stek dem i en het panna. Krydda med salt och peppar, ringla lite olivolja över de knapriga brödbitarna. Lägg allt i en stor skål och finhacka eventuellt lite basilika som du strör över.
Förra veckan fick jag hem två helt e-nummerfria skinkor från Ridderheims, en rökt och en kokt. Båda skinkorna smakade riktigt bra, den rökta skinkan hade inte ett spår av smakförstärkare utan den rökta smaken ska komma från själva rökningen av skinkan. Det gillas skarpt!
Idag använde jag en del från den rökta skinkan till en het pasta. Jag är inte jätteförtjust i varm skinka därför lät jag skinkan vara på sidan om. Självklart går det bra att blanda i den i såsen om man så föredrar. Jag köpte torkad piri piri och hade i, det blev aningen starkt så nästa gång blir det en lite mindre mängd chili!
Finhacka vitlöken och chilin, skär paprikan i bitar. Stek detta i en kastrull eller stekpanna. Se till att inte ha för hög värme då vitlöken lätt bräns vid. Blanda i currypastan, salt och peppar. Låt detta fräsa ett par minuter. Slå över grädde och mjölk. Det här får nu koka tills pastan är klar. Skär ned skinkan i kuber och blanda den med finhackad persilja. Lägg upp pastan på djupa tallrikar, slå över såsen och toppa med skinkan.
Bryr du dig om i fall din mat innehåller E-nummer?
Ni har väl inte missat att TV4 sänder sin version av cookalong med start ikväll kl 20,00. Inköpslista med allt du behöver för att hänga med i kvällens program hittar du här. Själv tänker jag inte försöka mig på att laga i takt med Tina, däremot sitter jag säkerligen bänkad framför tv:n. Det är ju så underhållande att se andra arbeta!
Jag hoppas verkligen att detta program håller samma kvalité som Gordons mycket underhållande version, då kommer måndagskvällarna bli något att längta till!