Choklad

Igår, strålande sol och riktig sommarvärme. Idag, ja vad skall vi säga, typisk svensk sommar kanske?
Turligt nog finns det bot även för regniga sommardagar. I samma paket som de underbara kryddorna låg i, fanns även en genväg till den godaste varma choklad du kan tänka dig. Perfekt att lyxa till med en regnig kväll, eller varför inte ge bort till någon du tycker om? Dessa chokladpinnar hittar du hos aromboden.se och de kostar ynka 12 kr stycket.

En mumsig kaka till chokladen och kvällen är räddad (det var inte jättebra att jag hittade den där burken med kakor i frysen, jag har redan ätit två och dom lockar förföriskt på mig från köket..)!

Några undrar var kopparna kommer ifrån och de är ifrån SIA.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Smörgåstider

Så här till sommaren kan en god och matig smörgås vara ett bra alternativ till lagad lunch då man oftast inte är så sugen på varm mat i hettan.
I smörgåsarnas heliga land, USA, fanns de med  på lunchmenyn på de flesta ställen. Här hemma i Sverige är inte smörgåsar som dessa lika vanliga, även om jag minns min fars dagobert-mackor i min barndom.

En stor personlig favorit är att ta grovt bröd, lägga brieost, salami, lite rödlök och en tomat mellan och sedan grilla smörgåsen. MUMS!

Hos Martha kan man självklart finna en hel uppsjö med smarriga smörgåsar. Eller vad sägs om dessa tre?

Tuna Sandwich

Egg Sandwich

Chicken Sandwich

Eller varför inte min egna, supergoda tonfisksmörgås.

Så gör ett gäng goda smörgåsar och bjud ut mamma på en picknick i morgon på mors dag.

0
Kommentera

Vitlöksbiff


Jag vet att jag bloggat om detta tidigare, men denna maträtt förtjänar att nämnas åter igen! Otroligt enkelt, lättlagat och helt otroligt gott! Mer begär då inte jag.
Om man använder de lite tjockare biffarna eller lövbiff, ja det är hur som. Jag har testat att göra på båda delarna och alla gånger har det blivit lika gott!

Kött mår alltid bra av att ligga framme i rumstemperatur en stund innan det skall tillagas.

Biff i vitlökssås 4 port:

6 skivor biff
2 askar färskost med vitlökssmak
ca 2 dl grädde (välj den fetthalt du föredrar)
salt & peppar

Stek köttet i en klick smör, vänd biffen när det börjar sippra blod på ovansidan. Krydda med salt och peppar. När köttet är genomstekt, klicka i färskosten och slå över grädden. Färskosten får nu smälta ned och koka ihop med grädden till en härlig sås.

Servera med ris och en god sallad.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Tävling-Aromboden


Som jag skrev tidigare har jag fått förmånen att testa några av arombodens härliga kryddblandningar. Vet ni vad? Nu har ni läsare chansen att lägga vantarna på ett kitt med 5 stycken kryddburkar.
Min favorit är helt klart mozzarella tomatmix (som ni ser på bilden har det redan gått åt en hel del!!). Perfekt att strö över salladen eller som smaksättning i dressingar.

För att vara med att tävla vill jag att du berättar vilken smak du helst skulle vilja ha? Alla sorter hittar ni här, under fliken kryddor.

Tävlingen pågår fram till onsdag 27/5 kl 20.00.

Så sätt igång att tävla, det är verkligen en vinst du vill ha till sommarens alla grillkvällar!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Blueberry chocolate


När jag var på Ica i veckan fick jag till min förtjusning syn på senaste nummret av Elle Mat & Vin. Detta nummer bjuder på massor av godbitar, speciellt om du skall annordna någon form av fest under senvåren/sommaren. Men den största godbiten av dom alla var nog smakprovet av Lindts blåbärschoklad.

Jag skall erkänna för er, att jag försöker lära mig att uppskatta det här med mörk choklad. Visst en bit eller två av inte allt för mörk choklad kan vara gott. Men nog föredrar jag den något ljusare (och mycket onyttigare!!) varianten.
Men, vi blev mycket positivt överaskade av denna nya choklad som följde med tidningen.
Den smakade inte alls konstgjort och vad passar egentligen bättre än att ligga på soffan, läsa en bra tidning och pilla i sig en bit choklad då och då en regning söndag?


Vilken choklad äter du helst,  den ljusa eller den mörka?

0
Kommentera