Idag påbörjade jag en konditorkurs på Medborgarskolan i Stockholm.
Smörkräm har vispats, macroner har spritsats och créme carmel har gräddats. Hela dagen har vi haft fullt upp och i morgon väntar nya spännande utmaningar.
Biskvierna tog jag med mig hem, därav ser de lite tilltygade ut. De har faktsikt rest både tunnelbana och dryga timmen på tåg, så då får man se lite skadad ut anser jag!
De är helt ljuvliga i miniformat och man kan utan problem äta dom som små praliner. Så nu skall jag lägga mig på soffan och smaska lite.. I morgon bitti går tåget strax efter sju till Stockholm igen och då gäller det att vara på alerten!
Receptet kommer en annan dag, då jag tagit hem receptpärmen.
Här kommer receptet!
30 stycken små biskvier:
150 g mandelmassa
20 g äggvita (en äggvita väger ca 30 g)
Riv mandelmassan och blanda tillsammans med äggvita. Detta skall bli en smidig smet.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Märk gärna ut på bakplåtspappret hur stora du skall göra (vänd sedan på pappret så du får blyertsen nedåt).
Grädda i ca 5 minuter i 175 grader, håll koll, dom blir lätt brända! Ta av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du försiktigt lossar dom.
Gör en smörkräm, med eller utan choklad det väljer du själv. Bred på smörkrämen jämnt och doppa sedan i smält choklad.
Bild: Linnéas Skafferi