Försommarfisk

Som vanligt när jag lägger upp recept om fisk här på bloggen måste jag skriva att vi är fruktansvärt dåliga på att äta fisk. Det blir liksom inte riktigt av. Vilket verkligen är synd, för det kan ju vara så gott!
Men idag åkte fiskpaketet fram ur frysen och färskpotatisen släpades fram ur skafferiets mörka vrå. Faktiskt var det premiär för min del när det kommer till färskpotatis, jag kan inte påstå att jag är någon potatisfantast. Men färskpotatis, ja det är en helt annan femma!

Ser ni dom tjusiga rädisorna? Dom är alldeles nyskördade från mitt eget grönsaksland! Mums!

Försommarfisk:

400 g sejfilé eller annan vit fisk
2 dl vatten (eller lite vitt vin)
salt & peppar
1 citron
dill
gräslök

Lägg fisken i en ugnsfast form och slå över vattnet. Krydda med salt, peppar, saft från 1/2 citron, hackad dill och gräslök (spar lite och strö det över fisken innan servering).
Täck formen med folie och ställ in i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader.
Tag ur fisken och strö över dill och gräslök.

Kall dressing:

2 dl gräddfil
citron
dill
gräslök
ett par droppar god olivolja
salt & peppar

Pressa ur sista halvan citron över gräddfilen, krydda med finhackad dill, gräslök, salt och peppar. Avsluta med att ringla lite god olja över och rör om.

Servera kokt färskpotatis och goda grönsaker till!

Gillar du fisk, eller äter du hellre något annat?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
SebbeSula
SebbeSula
14 år sedan

Mmm gott var det. O jag är inte ens hungrig igen.. inte än.

Anonym
Anonym
14 år sedan

Åh du är jue bara för go! jag sitter precis och funderar vad jag ska göra av min fisk som jag ska tillaga imorgon, samtidigt som jag vet att potatisen i skafferiet borde användas, nypotatis dessutom! haha jag håller Helt med dig när det gäller potatisen också .. lite skrämmande de där hur jag tänkte och vad du skrivit på din blogg .. tack för tipset!! och Ja, jag Älskar fisk, spec Röding 🙂 .. mums .. kram!

Helena
Helena
14 år sedan

Det där såg gott ut och vad lyxigt med egenodlade rädisor! Jag lagar faktiskt ofta fisk, det går så fort och det är det mé!

moa
moa
14 år sedan

Fisk är jättegott men det ska ätas färskt, inte rått men det ska köpas från fiskbilen inte i affären och absolut inte fryst om inte i nödfall, det är sådan otrolig skillnad på smaken! 🙂 Äter nog fisk några gånger i veckan, när man väl börjat kan man inte sluta, det är ju så gott! 😀

http://www.lantmys.blogg.se

Chezsofia
14 år sedan

Ser gott och fräscht ut. Helt klart imponerad av rädisorna! Mina fingrar är nog inte så gröna… jag hoppas på mina vaxbönor i år annars får det räcka med kryddträdgård för min del. 😉

Anna
14 år sedan

Hej !

Jag sökte på cold drinks hink på google och hamnade hos dig ! Då såg jag en bild på en massa baljor med kylda drycker i. Vart kommer bilden ifrån ? Vill jättegärna ha dessa baljor !!!

Snälla, om du vet så kan du väl maila mig eller gå in på min blogg och svara ?

Du har en jättehärlig blogg som jag kommer att besöka fler gånger !

Kram Anna

Marina
14 år sedan

Åh vilket härlig och enkelt recept!

Jonas
Jonas
14 år sedan

Från att tidigare inte alls gillat fisk (skade från barndomens skolmatsalar troligen) älskar jag fisk i alla dess former. Nåja, med undantag för Ål som jag hitills haft svårt för.

Fisk är både smalt, nyttigt och gott och svårt att misslyckas med om man bara ger f_n i att köra dem snustorra i ugnen – termometern är din bästa vän här.

Linda
14 år sedan

mummms.. fin sida du har.. den ska jag följa..kram

Linda
14 år sedan

Är så gott med grönsaker som man odlat fram själv.

Vore kul att se bilder på hur ditt land ser ut!

I min blogg finns bilder på hur mitt ser ut =)

Tack för en bra blogg, den är så inspirerande!!

Sissi
14 år sedan

åh vad gott det där såg ut! =)

Nästa inlägg

Glassiga tankar..

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x