Bubbel


Vi fortsätter väl på vattentemat här på bloggen. Idag har vattenbubbelmaskinen fått ny kolsyrepatron, den har stått lite bortglömd i ett hörn av köket men nu bubblas det vatten som aldrig förr här hemma!

Ett mycket enkelt sätt att liva upp det naturella mineralvattnet är att tillsätta fryst frukt och bär. Köp citroner, lime eller apelsin när det är extrapris på dom, tvätta av, skiva och lägg i frysen. Så har du perfekt smaksättning och is, allt i ett till ditt bubbelvatten på ett litet kick.
I frysdisken på mataffären hittar du jordgubbar, hallon, bjönbär, blåbär ja det mesta finns faktsikt numera fryst, perfekt att ha på lager i frysen hemma.

Vill man nu inte bara dricka vatten så är det supergott att ha fryst frukt/bär i lite fruktsoda eller varför inte i det vita vinet?
Nu tycker säkert flertalet av er vinkännare där ute att man totalförstör ett vin genom att ha i diverse fryst frukt i det, men köp hem ett billigt vitt vin, lägg i den frysta frukten i en skål, slå över vinet och lite fruktsoda och fördrinken är klar!

Trevlig lördagskväll önskar jag er alla!


Bild: Linnnéas Skafferi

0
Kommentera

Tävla om vatten!


Nästan varje gång man studerar hyllan för mineralvatten har det kommit en ny smak. Min nya favorit bland alla dessa flaskor med smaksatt bubbelvatten kan vara Ramlösa Blåbär. Blåbär är ju gott i det mesta, så varför inte i vatten?

Bredvid mig på skrivbordet ligger det ett gäng värdecheckar från Ramlösa, för att lägga vantarna på dom vill jag gärna höra vilken smak du helst skulle vilja ha på ditt vatten. Är det någon av de varianter som redan finns eller vilken smak skulle du föredra?
Kanske vore flädersmak vara något? Ramlösa Fläder, namnet låter ju bra och jag tror att det skulle smaka kanongott också!

Så sätt igång och ge förslag, har du tur kanske du ser just din favoritsmak på hyllan inom kort!


Tävlingen är avslutad!

0
Kommentera

Minnen…

Ja ni, detta är nostalgi. Man kastas omedelbart tillbaka i tiden och utan att man riktigt förstår hur det går till, så är man 10 år igen. Man sitter på kökssoffan hemma hos mormor och morfar och kivas med lillasyster. Det ständiga bråket; vem ska sitta längst ut på soffan. Varför vi nu la ner en sådan oerhörd energi på detta bråk har jag ingen aning om. Men det var samma visa varje gång.
På det stora köksbordet finns kokt potatis, mormors hemgjorda lingonsylt och massor av härliga pannbiffar.
Jag vet inte hur hon gör det, själv har jag försökt så många gånger att få till dom där pannbiffarna, men jag blir lika besviken varje gång.

Igår när jag besökte lilla mormor stod det en full stekpanna med dessa små, ojämna biffar som egentligen inte ser så mycket ut för världen (skenet bedrar!). Och vet ni vad, dom var till mig, allihopa!
Lyckan är total (jag begär inte mycket, ge mig ett par pannbiffar och jag skriver lyriska blogginlägg om det!). Inte nog med att de är underbara när de är precis nygjorda, de är nästan ännu godare lite senare då de svalnat och man kan lägga som på en hård knäckebrödssmörgås.

Har du någon maträtt som i ett kick kastar dig tillbaka till barndommen?

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Måtta & Mäta


Jag vet inte hur ni har det, men när man letar efter recept på internet hamnar man ofta på amerikanska sidor. Tillgången på recept och inspiration är idag enorm, men nackdelen är att vara måttenheter skiljer sig åt. Så ibland kan det vara svårt att följa recepten exakt. Turligt nog finns det flera omvandlare att ta hjälp av. Recepthjälpens måttomvandlare är den enklaste jag stött på hittills. Du skriver bara i det du vill veta, så omvandlar den från tex cup till dl. Fiffigt! Använder man sig ofta av amerikanska recept lär man sig efter ett tag deras måttenheter men ibland kan man behöva kolla en extra gång för att vara säker!

Så nu kan ni ge er i kast med alla Marthas härliga recept!

kollage: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Pastasallad

Pastasallad är verkligen en liten räddaren i nöden. Allt som oftast har du alla ingredienser hemma, det går fort att göra, så fasligt dyrt behöver det inte bli och det är enkelt att göra en stor omgång som räcker till många! Perfekt att ställa fram på buffén med andra ord.
Vi hade en liten hejdå-middag i söndags för våra vänner som far till solen en stund och då bjöd vi bland annat på denna pastasallad, dagen efter blev det en perfekt middag. Då slantade jag bara i lite stekt korv för att få det lite matigare!

Salladen serverades i finaste skålen från Casual Living, jag kan varmt rekomendera den! Hur snygg som helst att servera allt från sallad till popcorn i!


Pastasallad med korv 4 port:

ca 2 port kokt fullkornspasta
1/2 gurka
1 paprika
1 ask körbärstomater
1 påse machesallat
1 liten burk majs
3-4 st kryddstarka korvar tex chorizo

Slanta korven och stek den i en stekpanna. Finhacka gurka och paprika, dela tomaterna i fjärdedelar, ha i salladen,  lägg upp i en stor skål, spola den kokta pastan kall och rör i den tillsammans med korven i salladen.
Ha gärna ett gott bröd och lite dressing till!

Middagen är serverad.


Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera