ANNONS

Kelda

För ett tag sedan fick jag hem tre tetror utav Keldas nya såser. Jag är egentligen lite så där halvt emot färdigmat men var ju tvungen att prova nu när det stod i kylskåpet. Soppa är något vi sällan äter här hemma då Sebastian inte tycker det är riktig mat. Men till mig duger det gott!
Igår kom jag hem sent efter arbete och ett pass på gymmet. Ingen mat var lagad och jag var vrålhungrig. Ni vet så där fårjagintematinnom5minutersådörjag-hungrig. Tur nog för mig så stod tetran med svampsoppakvar där i kylen helt orörd.
Och vet ni vad, det smakade helt ok trotts att den ine var hemmagjord. Ibland måste man få ta den enkla vägen och fuska lite.
En grov smörgås, keso och lite grönsaker i stavar senare var jag både mätt och belåten. Ett stort plus var de bitar utav svamp som var i soppan, tack vare dom kändes den lite mera "äkta".  För att piffa upp det hela hade lite knaperstekt bacon varit perfekt. Men nu fanns varken tid eller ork för det!

(produktbild från Kelda)

0
Kommentera
ANNONS

Mexikansk afton

En dag när jag kom hem låg det ett gult litet paket innanför dörren. Det visade sig att detta paket var från Old El Paso och innehöll deras nya kryddmix till kyckling. I flera veckor nu har jag klurat och funderat på vad man kan tänka sig att äta till dessa små krispiga kycklingbitar. Men så i lördags gjorde jag i ordning varsin plockmatstallrik åt mig och Sebastian. Det blev riktigt, riktigt gott! Något som följde med i paketet var Tacokokboken som innehåller massor utav härliga mexikanska recept. Samla 6 streckkoder från Old El Paso och boken är din!

Kycklingbitar:

1 påse kryddmix (lanseras under oktober)
ca 3 kycklingfiléer
2 msk olja
en plastpåse

Skär kycklingen i lagom stora bitar, lägg dem plastpåsen, slå över olja och kryddmix. Skaka runt så att all kyckling blir täckt av  mixen.  Lägg upp på en plåt och tillaga i ugnen tills kycklingen är helt genomvit och ytan är knaprig.

Salsasåsen gör du enkel genom att blanda salsa ½ burk salsa med lika mycket creme fraiche. Vill du ha den lite kryddstark, tillsätt bara lite cayennepeppar.
Guacamolen måste jag erkänna är färdigköpt, ibland måste man få fuska lite!

(bild: Linnéas SKafferi)

0
Kommentera
ANNONS

Rosa oktober

Som många utav er redan vet så är oktober månad rosa bandets stora kampanjmånad. I år har jag valt startat en egen insamling och jag hoppas att med hjälp utav er läsare kunna samla in en summa pengar att skänka till bröstcancerfonden.
På höger sida, precis nedanför "bloggkoll"-knappen hittar ni en länk som tar er till min sida på rosabandet.se där ni kan välja valfri summa att skänka.
För drygt fyra år sedan fick min mamma bröstcancer, idag är hon frisk och mår bra. Men varje år får ca 7000 kvinnor samma diagnos som hon. Detta innebär att mellan 15 och 20 insjuknar varje dag… 

Många företag kör kampanjer under denna månad till förmån för rosa bandet, däribland Kellog´s Special K som skänker 2 kr per såld förpackning. De sattsar på att samla ihop över en miljon kronor i år.

På Linnéas Skafferi kommer vi nog inte upp i sådanna summor, men många bäcker små vet ni…

(eget collage med produktbild från kellogs.se och rosabandets webshop)

0
Kommentera
ANNONS

Örtkyckling

Helgen har verkligen flygit iväg och det är redan söndagkväll. Idag har det varit underbart höstväder här hemma, så här skulle alla höstdagar vara!
Igår gjorde jag en enkel men mycket smaskig middag. Istället för att göra en dressing till gjorde jag en enkel vinegrette på en del vinäger och tre delar god olivolja. Bladpersilja, basilika och vitlök fick sätta knorr på denna rätt!

Örtkryddad kyckling med pasta 2 pers:

2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
en knippe bladpersilja
färsk basilika
baby morötter
körsbärstomater
svarta oliver
2 port pasta

Skär filéerna diagonalt. Stek dem i en het panna tills de får fin färg på båda sidor och är helt genomvita i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka örterna. Lägg lite av örtarna åt sidan. Låt resterande örter och vitlök steka med i pannan några minuter på svag värme.
Koka morötterna, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd när de är klara, dela tomaterna i halvor.
Lägg upp pastan på tallrikarna, ringla över vinegretten, lägg på oliver, tomater, morötter och kyckling.

Vinegrette:

3 delar olivolja
1 del äppelcidervinäger
persilja
basilika
salt & peppar

Blanda samman alla ingredienser och ha över pastan.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Lördag

Så, nu är jag tillbaka igen. Ni undrar säkert över varför det varit så tyst här hela veckan. Det är nämligen så att jag fått ett nytt arbete så jag har varit borta hela veckan. Men helgen spenderas hemma och här är det den årliga höstmarknaden. En av anledningarna till att jag brukar gå ner på stan då, är för att få köpa de brända mandlarna. Det är ju bara för gott! Egentligen är det ju inget speciellt med dem, men endå är de så goda!

Nu ska jag snart börja laga lite mat. Jag har ju ätit ute i en hel vecka nu och de senaste dagarna har jag riktigt längtat efter hemlagad mat.

EN riktigt trevlig lördag önskar jag Er!

0
Kommentera