kommer upp på bloggen idag. Tiden är ibland knapp och det finns mycket annat att hinna med.
Men nu börjar melodifestivalen, så skynda er till soffan så ni inte missar något!
kommer upp på bloggen idag. Tiden är ibland knapp och det finns mycket annat att hinna med.
Men nu börjar melodifestivalen, så skynda er till soffan så ni inte missar något!
Äntligen fredag säger de flesta idag, nu väntar en hel helgs ledighet. Själv skall jag arbeta hela helgen men får då istället några dagars ledig nästa vecka. Idag har jag bakat underbart goda biskvier, bilder och recept kommer under helgen om jag orkar, om inte få ni hålla till godo med tidigare inlägg.
Hur mysiga ser inte dessa koppar från allas våran Martha ut? Underbara!
Jag har märkt att det är många nya läsare som hittat till bloggen och jag vill önska er alla hjärtligt välkomna! Ja ni andra som har varit med lite längre är självklart mycket välkomna ni med. Vore det inte för er skulle jag ju inte blogga!
Nu skall vi bege oss iväg på kalas innan det är dags för mig att arbeta nattens alla timmar.
Mamma mia så gott detta var! Enkelt, få ingredienser, snabblagat och gott, kan det bli bättre än så? Nej jag tror knappast det. Steker man i ordning kycklingen tidigare går detta att sno i hop på mindre än tio minuter, underbar vardagsmat!
Krämig kycklingpanna för tre:
2 kyckllingfiléer
vitlök
citronpeppar
salt
2 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 dl mjölk
1 dl kycklingbuljong
basilika
1 nypa socker
citronsaft
1-2 pkt färsk pasta
1 paprika
Gör så här:
Skala och dela vitlöken på mitten, gnid in båda kycklingfiléerna med vitlök. Salta och peppra. Stek tills köttet är genomvitt. Ta ur dem ur pannan och skär dem i mindre bitar. Gör i pannan en sås av mjöl, mjölk, grädde och buljong. Den skall vara riktigt krämig. Koka sedan färsk pasta, jag använde mig av ravioli med spenat idag (därav den gröna färgen). Smaksätt såsen med basilika, citrinsaft och socker. Tärna paprikan.
När pastan kokat klart rör bara ned kyckling, pasta och paprika. Klart!
På dagens shema står städning, jag och Brittanfrillan skall nu ta oss an badrummet.
Vad har du för dig en dag som denna?
Biff med lök:
biff (1-2 st per person)
2 lökar, gul eller röd
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
smör
ca 5 dl vatten
2 msk rödvinsbuljong
balsamvinäger
soya
salt
peppar
en nypa socker
Låt köttet ligga framme i rumstemperatur ca 30 minuter innan det skall tillagas. Ge biffarna en omgång med kaveln så de blir möra och fina, klappa in salt och peppar. Stek i en klick smör på hög värme, ca 3-4 min på varje sida, när alla biffarna är färdigstekta, lägg tillbaka dem i pannan och slå över vattnet och låt det hela koka upp under lock. Koka i ca 10-15 minuter. Ta ur biffarna och låt vätskan koka ned till ca hälften. Smaksätt med rödvinsbuljong, balsamvinäger, soya och kryddor. Red ev av med lite mjöl och grädde men det går även bra att ha det som en skysås. Medans såsen reduceras, dela lök och vitlök, strimla den. Stek i en klick smör tills den är gyllene.
Servera med ugnsbakad potatis och en smarrig sallad!