Tomat & Basilikapaj

image199 

Nu är pajen provsmakad och den blev mycket god. Räkorna och kräftorna är uppätna de med. Mätta och belåtna sitter vi nu ute och njutar av den ljusa försommarkvällen. Inte kan man tro att klockan är över tio på kvällen inte! Men det är bara att passa på och njuta, snart vänder det igen… 
Hur som, här kommer receptet:
Pajdeg:

100 g smör

3 dl vetemjöl ( ev 1½ dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl)
ca 1 msk vatten
1 tsk salt
 
Finfördela smöret i en munke, tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg, tillsätt ev lite vatten. Kavla ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10-15 minuter.
Fyllning:

2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 tomater
basilika
salt & peppar
fetaost

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt ordentligt med basilika, helst färsk eller fryst. Salta och peppra.
Häll smeten i det förgräddade skalet. Skiva tomaterna och lägg i dem. Smula över lite fetaost.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.

Går lika bra att göra iförväg och serveras kall!
(eget collage med bilder från google)
0
Kommentera

Banankaka

image185

Eftersom denna helg inneburit jobb,jobb och jobb så har jag inte haft så mycket enrigi över till bloggandet. Men nu är jag  ledig två nätter så nu ska det bli bättring!

Bakade en sån god banankaka i helgen. Blev riktigt saftig och mumsig. Perfekt att göra om man har en ensam liten övermogen banan liggandes i fruktskålen hemma. För en banan räcker gott och väl till denna kaka!

Det här berhöver du:

3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör el margarin
½ dl mjölk
1 mogen banan

Gör så här:

Vispa socker och ägg poröst. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingrediensera och ha i de under omrörning. Häll över smör och mjölk.
Smöra och bröa en form. Häll i smeten. Skiva en banan och fördela över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader tills provstickan är kladdfri. (ca 30 min)

Servera som den är eller med en klick vaniljvisp till! Tack vare bananen så håller sig denna kaka mjuk och smular inte sönder efter en dag!

0
Kommentera