Hur som, här kommer receptet:
Pajdeg:
100 g smör 3 dl vetemjöl ( ev 1½ dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl)
ca 1 msk vatten
1 tsk salt
Finfördela smöret i en munke, tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg, tillsätt ev lite vatten. Kavla ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10-15 minuter.
Fyllning:
2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 tomater
basilika
salt & peppar
fetaost
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt ordentligt med basilika, helst färsk eller fryst. Salta och peppra.
Häll smeten i det förgräddade skalet. Skiva tomaterna och lägg i dem. Smula över lite fetaost.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.
Går lika bra att göra iförväg och serveras kall!
(eget collage med bilder från google)