Choklad & Mascarponecupcakes

 

Äntligen verkar det som om jag arbetat fram ett riktigt bra recept på chokladmuffins. Mina brukar bli helt ok, men aldrig riktigt perfekta men den här gången blev de goda i smaken, saftiga och höga. Lycka!

 

Jag provade även ny sorts frosting som jag inte gjort tidigare, jag har länge gått och funderat på om man inte skulle kunna peta in lite mascarpone i frostingen, det går ju bra att använda philadelphiaost som också är en färskost. Så jag provade mig fram och hittade tillslut en variant som passade mina smaklökar. Jag skall dock säga att allra bäst blir det om du vispar mascarponen mjuk med elvisp och inte för hand. Jag har provad båda och när jag vispade för hand blev det lite klumpigt och inte så slätt som med elvispen.

 

Choklad & mascarponecupcakes

3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
100 g 70% choklad
50 g smör
4 msk kaffe
3 msk mjölk

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao med en slickepott. Smält chokladen och smöret i en kastrull, slå i kaffe och mjölk, blanda i detta och rör till en jämn smet.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, fyll formarna till 3/4 och grädda i 180 grader i 15-20 minuter.

Mascarponekräm:

3 dl grädde
250 g mascarpone
1/2 dl florsocker

Vispa grädden hårt. Blanda mascarpone med florsockret och rör det mjukt, gärna med elvisp. Blanda sedan samman osten med grädden och vispa till en jämn kräm. Spritsa eller bred krämen på dina cupcakes. Pudra kakao över.

 

Vilken är din favoritfrosting på cupcakes?

Cupcakes

It seems that i finally worked out a really good recipe for chocolate cupcakes! They were so moist and had a really nice chocolate flavor.  I also tried a new frosting recipe with mascarpone. And, it’s a keeper!

Mascarpone & chocolate cupcakes

3 eggs
1 1/4 cup sugar
2 teaspoons vanilla sugar
2 teaspoons baking powder
1 cup flour
2 tablespoons cocoa powder
4 oz dark chocolate
1/2 stick butter
4 tablespoons coffee
3 tablespoons milk

Beat eggs and sugar light and fluffy. In a medium bowl, stiff together vanilla sugar, baking powder, flour and cocoa. Add the dry ingredients carefully with a spatula. Melt the butter an chocolate in a pan, add the coffee and milk.  Let it cool for a bit before you stir it in the batter.

Preheat the oven to 356 degrees F. Line a 12-cup standard muffin tin with paper liners.
Pour batter into cups, filling each 3/4 full and bake for 15-20 minutes.

Mascarpone frosting:

1 1/4 cup heavy cream
8 oz mascarpone
1/4 cup of powdered sugar

Whip the cream, mix the mascarpone and the sugar with an electric mixer. Blend together the whipped cream and mascarpone to a smooth frosting.
Transfer frosting to a large pastery bag fitted with a pastry tip. Pipe the frosting even on the cupcake. Dust some cocoa over the cupcakes.

What’s your favorite frosting recipe?

Bild:Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
Erika
14 år sedan

Ser jättesmarrigt ut, det ska jag testa.
Använder du tyll 1B till dessa också?
Jag har oftast använt 1M, men köpte 1B efter att jag såg dina fina rosa muffins i Åhlénsformarna, men jag får inte alls till det med den tyllen. Jag får nog öva lite mer.
Kram

Amanda
Amanda
14 år sedan

Ser superläckra ut! 😀

M
M
14 år sedan

Min favoritfrosting är white fluffy frosting – marängfrosting! Mums! Riktigt farlig. Och nu har jag kommit på mitt absoluta favoritcupcakesrecept – Hallon- och citroncupcakes med lemoncurd samt marängfrosting (som är mer maräng än frosting, alltså inte philadelphia-baserad)! Supergoda!

Kram M

Helene.L
Helene.L
14 år sedan

Å va det ser gott ut!! 🙂 Det vattnas i munnen av bilden och kombinationen! Vill göra! 🙂

Neda
14 år sedan

Mumms.. så gott det låter… får baka detta till helgen.

Kaksmulan
14 år sedan

Jag har inte heller lyckats få till de "ultimata" choklad muffinsen så nu ska jag testa ditt recept. Min favoritfrosting är nog cream cheese med vit choklad. Ska testa marängfrostingen till helgen, verkar gott!

Slickepotten
14 år sedan

Mums vad gott det låter!
Har aldrig provat med mascarpone, måste testas!

Madeléne
14 år sedan

Åh de ser helt ljuvliga ut! Nu blir man minsann
sugen på att baka. Spännande med mascarpone!
Kram Gourmetmorsan

Stina
14 år sedan

mmm… frosting med mascarpone.. helt i min smak 🙂

dom ser förövrigt superfina ut 🙂

Kram Stina

Alexander
14 år sedan

Marängfrosting tror jag nog! 🙂
Ha en fin kväll… Måste pröva att baka dessa. Tycker vi bakar för lite men igår blev det faktiskt kardemummabullar 🙂
http://www.maxiander.se/kardemummabullar-i-stora-lass/
Sov gott!
/A

AmandaAmanda
14 år sedan

hehe jag känner mig lite dum men vad är mascarpone?
och förresten kan inte du lägga upp ett recept på cupcakes och på de är det typ maräng eller något som sedan är doppade i choklad? jag vet inte vad de heter men du kanske har en bättre aning än jag förhoppningsvis!

haft en bra dag? 🙂
Kram

Katja
14 år sedan

Det låter underbart gott!!

Katja
14 år sedan

Min favoritfrosting är din frosting, oavsett vilken sort.

Yasemins kök
14 år sedan

Åhhh låter gott. Vilket fint arrangemang av bilden?

Fru Matglad
14 år sedan

Åhh så fina bilder, och så ser det ju väldans gott ut också då…

Lisa
Lisa
14 år sedan

Ser jättefina ut och Mascarponekräm..gott!

Helena
Helena
14 år sedan

Gud, de ser jättegoda ut!

Memoria
14 år sedan

In the Swedish version, the frosting calls for mascarpone, but the English calls for butter and the instructions mention mascarpone. How much mascarpone should be in the frosting?

Beautiful dessert by the way and lovely presentation.

BakJennie
14 år sedan

MMM, härligt spännande(:

linda
linda
14 år sedan

Hej måste fråga en fråga om ett recept i livets goda nr 20, sid 27 faster margits äppelkaka.. gjorde den och det känns som detfattas något. den blev hård platt och rätt smaklös. kanske jag gjorde något fel, fast det känns ju inte som det är så mycket att göra fel på!

Eva - designing good life
14 år sedan

Oh dear, jag är så himla svag för choklad. De ser helt grymma ut.

casino tips
8 år sedan

OehYxd wow, awesome blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/04/choklad-mascarponecupcakes/ […]

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we prefer to honor a lot of other net websites on the web, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

trackback
8 år sedan
trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 37319 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/04/choklad-mascarponecupcakes/ […]

trackback
8 år sedan

xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]we prefer to honor a lot of other web web-sites on the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

trackback
8 år sedan
trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/04/choklad-mascarponecupcakes/ […]

Nästa inlägg

Hel kyckling, igen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x