ANNONS

Små söta buketter

image412
Broccoli eller sparriskål, en utav mina absoluta favoritgrönsaker alla gånger! Har alltid minst två påsar i frysen (Sebastian hävdar att jag hamstrar, men där går våra meningar i sär. Det är ju så bra att ha hemma!).
Perfekt är det att ta upp lite när man inte har några färska grönsaker hemma eller när man bara inte orkar ställa sig och hacka sallad. Men, många överkokar sin broccoli och då är det verkligen inte gott!! Jag brukar ha upp mina broccolibuketter i en skål och sedan (om vi äter dem till pasta eller potatis) slår jag över det kokande vattnet från kastrullen när pastan eller potatisen är klar. Sedan får det stå i några minuter och vips har man varm, spänstig och mycket god broccoli! Annars slänger jag in dem i mickron med lite vatten i skålen några minuter, det fungerar det med! Kom bara ihåg att salta dem ordentligt innan de skall spisas!
Ett stort plus med dessa små knyten är ju att de är riktigt nyttiga och sprängfyllda med vitaminer, så gör som jag 
hamstra, nej köp hem lite broccoli och frossa i nu när allt är grått och trist ute!

Nu skall jag krypa ned i soffan igen, de ringde precis från arbetet. Vi har en farbror som har varit dålig några dagar och man behöver vaka hos honom under nätterna. Så från kll 21 ikväll till 7 i morgon bitti skall jag åter igen sitta hos honom. Det är med blandade känslor jag går dit måste jag säga, men om han lämnar oss lugnt och stila så finns det inget finare än att sitta vid någon som går bort. Döden kan faktiskt vara väldigt fridfull.
Blir den sista tiden däremot jobbig och smärtsamm så är det svårt att sitta bredvid och känna sig maktlös.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
Anonym
16 år sedan

Broccoli är så himla gott,,kan göra så många mat rätter med det..ha en skön tisdag…

Caroline
16 år sedan

Vad är det för fin stil du använder dej av på rubriken”fonten” Broccoli och likaså det förra inlägget räkpasta. Så mysig stil ju=) Tack för en super bra blogg med många bra recept!

Ylva
Ylva
16 år sedan

Vaka lugnt min ängel…med lite tur för både dig och farbrorn så blir det ett fint avslut – stör ej den som är på väg ifrån oss…håll bara hans hand så att han känner att du finns vid hans sida!
kram mamma

Isabella
16 år sedan

Åh, broccoli är verkligen en favorit! Ett annat tips är att ha i buljong i vattnet man kokar broccolin i, då får den verkligen god smak. Mmm…

Tack för alla goda tips!

anna
anna
16 år sedan

älskar broccoli!
har du nåt bra recept på pastarätter med broccoli kanske?
kram!

sofy
16 år sedan

Åh tack! Jag har länge ogillat broccoli, tills en gång för typ ett år sedan då en date bjöd på supergod broccoli. Ham ha, då kunde jag ju inte undvika den och jag blev sjukt förvånad när jag tyckte den var god. Nu har jag broccoli i frysen, men jag är så livrädd för att den ska bli äcklig och att jag själv ska förstöra min tro att jag kan gilla broccoli att jag inte vågar öppna påsen. Dum va!!?? ha, ha, men nu vet jag ju hur jag ska göra! Tack för det! Gillar din sida jättemycket förresten och kikar så ofta jag hinner!

Anna
16 år sedan

Åh vilket bra tips! Tack! Har också alltid broccoli i frysen!

Åsa från Jugansbo...
16 år sedan

Jag håller med dig… Att vaka över någon kan både vara rofyllt och fint eller hemskt och jobbigt… Men hur som helst så är det alltid en ära att få vara med när någon tar sitt sista andetag… Hoppas det har gått ”bra” för sig inatt och att natten inte har varit allt för jobbig. Många kramar till dig! /Åsa

Sofie
Sofie
16 år sedan

Ja, broccoli är gott 🙂 Tack för ”upptinings”-tipsen!

Hoppas det går bra i natt och att farbrorn får ett smärtfritt slut på sin resa…

Kram, Sofie.

Molly
16 år sedan

Även jag är ett stort fan av broccoli. Barnen älskar den grönsaken också så det är ju bra. Tack för tipset med microkokningen! Det har jag aldrig provat, men det lät ju smidigt.

Elina
16 år sedan

JÄTTEGOTT tips är att sätta broccoli, creme fraige, vitlök, salt och peppar (Riven ost över om man vill) in med det i ugnen och man har en gudomlig gratäng att äta till pasta och bacon eller vad man vill 😀

Nästa inlägg

Kyckling i örter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x